Novice

Audi z novimi zaposlitvami pospešuje razvoj programske opreme

Nemška znamka pod okriljem Skupine Volkswagen krepi kompetence na področju razvoja programske opreme in pospešuje kadrovsko preobrazbo.

Po besedah direktorja znamke Audi Markusa Duesmanna jim jasna strategija omogoča načrtno povečanje števila zaposlenih na področjih, ki so pomembna za njihovo prihodnost. V ta namen združujejo moči znotraj koncerna Volkswagen, kjer v podjetju Cariad s ciljem enotne tehnološke platforme poteka razvoj programske opreme in elektronskih arhitektur. Dejstvo je, da je programska oprema že danes prisotna v večini sistemov, ki so vgrajeni v sodobnih vozilih. Audi med drugim v modelih Q4 e-tron in Q4 Sportback e-tron že vgrajuje projicirni sistem zaslona s tehnologijo obogatene resničnosti (AR-HUD), ki informacije prikazuje virtualno in deloma dinamično v vidnem polju na vetrobranskem steklu. Poleg tega so v konceptu Active Sphere predstavili uporabo očal za mešano resničnost, ki – poleg pogleda na resnično okolico in pot – v vidnem polju lahko prikazujejo tridimenzionalno oblikovane informacije in interakcijske elemente.

Pri Audiju bodo programsko opremo podjetja Cariad v prihodnosti vgrajevali v svojih modelih, obenem pa naj bi potekal tudi razvoj specifičnih digitalnih rešitev za znamko. S tem namenom nemški avtomobilski proizvajalec nadaljuje prestrukturiranje na ključnih področjih ter razvoj pospešuje z odprtjem 400 novih delovnih mest na področju informacijskih tehnologij. Skupno naj bi pri Audiju do leta 2025 zaposlili do 2.000 novih strokovnjakov na tem, vse bolj pomembnem področju.

Xavier Ros, direktor področja za kadrovanje in član uprave, poudarja, da je njihova ambicija postati pionir na področju trajnostne mobilnosti v segmentu prestižnih vozil, zato iščejo strokovnjake, ki bodo pripomogli k uspešnosti znamke tudi v prihodnje.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Odprto pismo predsednika združenja ACEA evropskim oblastem
V preteklem letu nadaljevanje rasti prodaje električnih vozil