Novice

Audi je tehnično in lepotno osvežil mali Q2

Štiri leta po prvi predstavitvi je Audi pripravil osvežitev svojega najmanjšega križanca. Prenova je pričakovano osredotočena na oblikovanje in nadgradnjo tehnike.

Stilistično so popravki takoj opazni v spremenjeni grafiki prednjih žarometov, ki so po novem opremljeni s tehniko LED, proti doplačilu je na voljo še sistem matrične tehnike za nezasenčeni snop žarometov. Drugi popravki na prednjem delu bodo prepoznavni predvsem poučenim, ki bodo opazili minimalno popravljen prednji odbijač z odprtinami za zajem hladilnega in polnilnega zraka. Tu je še rahlo popravljena maska motorja, ki deluje nameščena nekoliko nižje kot prej.

Podoben obseg oblikovnih popravkov so namenili tudi odbijaču in lučem na zadku. Pri slednjih imajo kupci možnost izbirati med dvema izpeljankama združenih svetilk, obe sta izvedeni z LED svetilno tehniko, dražja premore smernike s tako imenovano dinamično funkcionalnostjo.

Spremembe na zunanjosti obsegajo še novo barvno paleto, ki premore pet svežih opcij karoserijskih lakov, rešetke na C stebričku pa so lahko, v odvisnosti od stilističnega paketa, obarvane v črn, siv ali srebrn odtenek.

Premik v notranjost razkrije podobno zmerne popravke. Te je prepoznati v rahlo spremenjenih zračnikih na armaturni plošči, drugačni izbirni ročici dvosklopkovnega menjalnika S Tronic, alkantaro pa so nadomestili z mikrovlakni Dinamica. Infozabavni sistem ima dve različici, vstopno z 8,3-palčnim zaslonom in dražjo z 12,3-palčnim zaslonom na sredini armaturne plošče. Tu je še doplačljivo premijsko ozvočenje Bang&Olufsen s 14 zvočniki in 705-vati največje moči.

Motorna paleta obsega tri TFSI bencinarje in dva TDI štirivaljnika. Prvi je v 35 TFSI 1,5-litrski štirivaljnik s 110 kW (150 KM), druga dva pa sta dvolitrska turbobencinarja v izvedenkah 40 TFSI in 45 TFSI. Menjalniki so ročni šeststopenjski in sedemstopenjski S Tronic, pogoni pa standardni prednji ali vsekolesni Quattro s sredinsko sklopko iz hiše Haldex.

Audi bo začel na določenih prodajati novinca še ta mesec, cene zanj pa se začnejo (v Nemčiji) pri najmanj 25.000  €. V Sloveniji ga lahko pričakujemo konec letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda Enyaq iV deluje kot popoln sodobni električni križanec
Rolls Roycev Ghost v drugo