Novice

Rolls Roycev Ghost v drugo

Pri eni najbolj prestižnih avtomobilskih znamk na zemeljski obli so predstavili drugo generacijo prodajno uspešnega modela Ghost, ki se ponaša z malce bolj ostrimi linijami ter najsodobnejšimi tehnološkimi pripomočki.

Rolls Roycev model Ghost, ki se je prvič pojavil v salonih znamke pred 11 leti, velja za njihovo najbolj prodajano vozilo, zato so morali še posebej skrbno pripraviti njegovega naslednika. Druga generacija »duha«, ki so jo napovedali že pred letom in pol, sloni na povsem novi aluminijasti arhitekturi (Architecture of Luxury), ki so jo uporabili že pri novem Phantomu in športno uporabnem Cullinanu. V primerjavi s predhodnikom se je obenem rahlo razširil, saj je daljši za 89 mm (5.546 mm) ter širši za 30 mm (1.978 mm), pri čemer oblikovno predstavlja zgolj njegovo evolucijo.

Pod motornim pokrovom najnovejšega Ghosta bo brnel 6,75-litrski V12 agregat, ki proizvede kar 570 KM (850 Nm navora pri 1.600 vrtljajih) ter naj bi bil v kabini skorajda povsem neslišen. Dvanajstvaljnik je sicer nameščen tik za sprednjo premo, kar zagotavlja luksuzni limuzini idealno razporeditev mase (50/50). Za prenos moči skrbi 8-stopenjska menjalna avtomatika (ZF), ki črpa podatke tudi iz GPS sprejemnika, da že vnaprej izbere optimalno prestavo glede na konfiguracijo cestišča.

Pri angleški znamki so obenem obelodanili, da se nova generacija Ghosta ponaša z izjemno naprednim zračnim vzmetenjem. Ta se s pomočjo sistema kamer in senzorjev, ki neprestano analizirajo podlago, samodejno prilagaja razmeram. Notranji interier je po pričakovanjih postal še bolj razkošen in imeniten (električno odpiranje vrat), zvočna izolacija je še izdatnejša, obenem pa se lahko pohvali z obilico najsodobnejših tehnoloških pripomočkov.

Novi Ghost bo stal v Nemčiji okrog 250.000 evrov, čemur je potrebno prišteti še dajatve.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Rolls Royce.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi je tehnično in lepotno osvežil mali Q2
Zavod Vozim in Toyota ponovno v akciji herojskih nočnih voženj