Novice

Audi je v Las Vegasu izpostavil konceptni AI:ME

Audi je v Las Vegas sicer pripeljal kar nekaj svojih modelov, a zaradi relativne svežine največ zanimanja vleče konceptni AI:ME.

Pri konceptu je jasno, da gre pravzaprav za njihov baterijsko-električni model, ki bo postavljen na platformo MEB in bo zato soroden Volkswagnovemu ID.3 ter Seatovemu El Bornu. Ob všečni in sodobni zunanji podobi pa vse kaže, da so si Nemci zares dali duška v kabini.

Videz prostorne, prestižne in napredno grajene lože poskuša odražati avtonomno naravo modela. Glavni indikator je volanski obroč, ki se v načinu samodejne vožnje umakne v armaturno ploščo in sprosti v kabini dodaten prostor.

V konceptu Nemci prikazujejo tudi tako imenovani mešani 3D resničnosti projicirni zaslon, ki so ga razvili v sodelovanju s Samsungom. Njegova posebnost je prikaz slike, ki je navidezno 10 do 70 metrov pred voznikom, s čimer je potreba po osredotočanju pogleda minimizirana oziroma celo povsem izničena.

Tu je še Audijev navigacijski sistem v sklopu tako imenovanega »Intelligent Experience” sistema. Ta naj bi s pomočjo umetne inteligence poskrbel za izboljšano varnost in udobje uporabnikov. Samoučeči sistem pri izračunu poti do izbranega cilja upošteva aktualne podatke o stanju na cestah, obdobju dneva ter tudi dnevom v tednu in predlaga najbolj optimalne poti. Sistem »Inteligenta izkušnja« naj bi se znal v bodočnosti učiti tudi iz navad uporabnikov in bo njihovo preferirano nastavitev notranje temperature, položaja sedeža, radijskih postaj in celo dišav, ki jih vpihuje prezračevalni sistem, nastavljal samodejno.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mazda stavi na manjše baterije in podaljševalnik dosega
Luca De Meo odstopil z vodilnega položaja pri Seatu