Novice

Luca De Meo odstopil z vodilnega položaja pri Seatu

Pri španskem avtomobilskem proizvajalcu so potrdili, da Luca De Meo na lastno željo zapušča vodilni položaj ter zaenkrat ostaja v skupini Volkswagen.

Vodilni položaj pri Seatu naj bi sicer zapustil v dogovoru z Volkswagnom, vendar se kljub temu porajajo vprašanja, če je ta poteza morebiti povezana z govoricami, da naj bi bil De Meo eden od glavnih kandidatov za prevzem vodilne funkcije pri Renaultu.

Konec preteklega leta je v javnost prišla novica, da naj bi pri francoskem avtomobilskem proizvajalcu, ki je po prenehanju mandata Thierryu Bolloréju trenutno pod vodstvom začasne izvršne direktorice Clotilde Delbos, ponudili vodstveni položaj prav dosedanjemu predsedniku Seata.

Luca De Meo je svojo kariero začel pri Renaultu ter jo nato nadaljeval pri Toyoti in Fiatu, leta 2015 pa je prevzel vodilno mesto znamke Seat. Pri španskem proizvajalcu mu pripisujejo zasluge za ponoven vzpon podjetja v zadnjem obdobju, saj si znamka s prodajo palete športnih križancev Ateca, Arona in Taraco ponovno utira pot proti vrhu, pod njegovim vodstom pa se je osamosvojila tudi podznamka Cupra.

Njegov prihod na vrh Renaulta naj bi francoski znamki pomagal prebroditi turbulentno obdobje, ki je nastalo po aretaciji Carlosa Ghosna, po nekaterih informacijah pa bo najprej potreben dogovor z njegovim trenutnim delodajalcem, skupino Volkswagen. Na njih naj bi ga vezala konkurenčna klavzula, ki morda tudi pojasnjuje dejstvo, da po odstopu še naprej ostaja v skupini Volkswagen.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi je v Las Vegasu izpostavil konceptni AI:ME
Predstavljeni prvi obrisi koncepta Škoda Vision In