Novice

Audi pripravlja kompaktnega električno gnanega križanca

Potem ko so pri Audiju pred kratkim predstavili svojega prvega baterijsko gnanega križanca, ki sliši na ime e-tron, naj bi sedaj že pripravljali tudi manjšo izvedbo. Kompakten električni crossover, ki bo zgolj malenkost večji od modela Q2, naj bi se znašel v serijski obliki na cestah že čez dve leti.

Pri bavarski znamki iz Ingolstadta so pričeli s širjenjem ponudbe električno gnanih športno uporabnih križancev, ki postajajo med kupci čedalje bolj zanimivi. Nenazadnje kaže na to že zanimanje javnosti nad njihovim prvim tovrstnim vozilom, modelom e-tron (na sliki), saj naj bi imeli zanj že pred uradno premiero kar 25.000 naročil.

Novi Audijev električni SUV bo sicer velikostno pozicioniran med modeloma Q2 in Q3, zasnovan pa naj bi bil na Volkswagnovi platformi za električna vozila MEB. Prototipna različica novega Audija, katerega ime je še skrivnost, se bo prvič pokazala svetovni javnosti že prihodnje leto, medtem ko naj bi produkcijska verzija ugledala luč sveta leta 2020.

Cena kompaktnega Audijevega križanca z električnim agregatom, ki se bo oblikovno naslanjal na koncept e-tron GT, naj bi bila v Veliki Britaniji najmanj 33.500 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Land Rover draži z novim Defenderjem
Mazda s konceptom Roadster Drop-Head Coupe v Tokio