Novice

Mazda s konceptom Roadster Drop-Head Coupe v Tokio

V začetku januarja odpre vrata salon avtomobilov v Tokiju, kjer bo jasno prisotna tudi Mazda. Poleg večinoma športnih dodatkov, namenjenih vizualni nadgradnji nekaterih njihovih modelov, bodo tja pripeljali tudi konceptni Roadster Drop-Head Coupe.

Slednji je jasno osnovan na roadsterju MX-5, bistvo koncepta pa je namestitev snemljive in lahke trde strehe iz ogljikovih vlaken. Japonci poleg očitne prednosti trde strehe za zimski čas, poudarjajo, da se zaradi njene toge vpetosti v konstrukcijo avta poveča tudi togost same karoserije. Poleg trde strehe je Mazda konceptu namestila tudi vizualno aerodinamične dodatke spredaj in na pragovih ter 16-palčna platišča Rays. Kabino koncepta zaokrožujeta  Recarova sedeža in »športne« aluminijaste stopalke. Vozno dinamiko in motorne zmogljivosti izboljšuje kombinacija v diferencial primaknjene mehanske zapore, drugačnega (predvidoma manjšega) motornega vztrajnika in športnejši filter polnilnega zraka za motor.

V Tokiju bodo pokazali tudi s podobnimi športno-vizualnimi dodatki nadgrajeno aktualno CX-5 in čisto novo Mazdo3. O cenah dodatkov ne poročajo, kot za enkrat tudi (še) ne o tem, če bo konceptna streha iz ogljikovih vlaken kdaj postala serijsko dobavljiva resničnost malega Roadsterja.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi pripravlja kompaktnega električno gnanega križanca
Nemški startup napoveduje zares dostopen električen avto