Novice

Audi Prologue napoveduje nove čase

V kolikor ste nestrpno čakali Audijev nov oblikovalski jezik, ki so ga napovedovali z raznimi skicami in obrisi, je prišel čas, ko lahko tudi uradno predstavimo koncept Prologue – novo Audijevo konceptno vozilo, ki bo narekovalo oblikovalske in tehnološke smernice vsem ostalim modelom iz družine Audi.

Koncept Prologue je nastal pod vodstvom novega šefa oblikovanja Marca Lichteja in predstavlja spremembo v oblikovalski usmeritvi tega nemškega proizvajalca vozil. Trapezna maska je postavljena širše in nižje, kot je bilo sedaj v navadi, nad preoblikovanima zračnikoma sta postavljena klinasto oblikovana žarometa z lasersko tehnologijo. Umirjena stranska linija se vleče skozi celotno medostno razdaljo in s tem poudarja nov štirikolesni pogon, ki je zapisan v Audijeve gene.

Pri oblikovanju zadka vozila so navdih našli pri jahti, saj s svojim nagnjenim zadkom ponazarja nenehno gibanje naprej. Poleg trapeznih zaključkov izpušnih cevi so tukaj še tanki LED žarometi, ki poudarjajo eleganco v gibanju.

Notranjost je močno očiščena in svetla, s štirimi zasloni na dotik, ki so nameščeni na osrednji konzoli. Sistem dovoljuje, da lahko tudi potniki v vozilu izberejo pot v navigaciji in jo prenesejo na glavni zaslon. Naslonjala za glavo in zadnji spojler ostanejo skriti, vse dokler jih ne potrebujemo, s tem pa so pri Audiju poskrbeli, da ima voznik čimboljši pregled nazaj.

Pod pokrovom motorja se skriva novi osemvaljni 4-litrski twin turbo s 445 kilovati in z največ 750 Nm navora. Za prenos moči skrbita osemstopenjski samodejni menjalnik in štirikolesni pogon quattro, ki poženeta 1.980 kilogramov težak koncept od 0-100 km/h v 3,7 sekunde. Za brezkompromisne zavorne sposobnosti skrbijo šestbatne zavorne čeljusti in 50-centimetrski keramični zavorni diski.

Največje vprašanje pa zagotovo ostaja ali bo Audi poslal atraktiven koncept v velikoserijsko proizvodnjo. Številni elementi se bodo preselili na ostala Audijeva vozila, konceptno vozilo pa lahko nakazuje prihod novega kupejevskega A9, ki bi se pridružil prestižnemu A8 in A7 Sportback. V tem primeru bi predstavljal neposredno konkurenco Mercedes-Benzu razred S Coupe in ”hišnemu” Bentleyu Continental GT.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Seat ustavlja prodajo v Rusiji
Lexus LF-C2 je koncept zgoraj brez