Novice

Audi R8 tudi z zadnjim pogonom

Pri ingolstadtskem Audiju bodo prihodnje leto ponudili zanimivo različico modela R8, pri katerem bo pogon speljan zgolj za zadnji kolesni par. Audijev superšportnik, ki bo prvenstveno nagovarjal vozne puriste, bo sicer na voljo zgolj na stari celini.

Pri nemški znamki z znakom štirih prstanov so sicer že v lanskem letu ponudili petičnim kupcem omejeno serijo 999 športnih modelov R8 z zadnjim pogonom (R8 V10 RWS), ki so bili hitro razgrabljeni. Zatorej ne čudi, da so se v Ingolstadtu odločili, da tovrstno različico ohranijo v svoji redni ponudbi, saj obstaja nezanemarljivo število voznikov, ki prisegajo na pogon na zadnji kolesni par, s čimer doživljajo še več užitkov v vožnji.

Za pogon omenjene različice skrbi že poznani 5,2-litrski 10-valjni agregat, ki proizvede pri 7.900 vrt./min 540 KM največje moči (540 Nm navora), pri čemer za prenos moči skrbi 7-stopenjski menjalnik S-Tronic. Tako motoriziran R8, ki je na voljo tako v kupejevski kakor tudi v brezstrešni različici, pospeši od 0 do 100 km/h v le 3,7 sekundah (pri kabrioletu za 0,1 sekundo počasneje) ter doseže najvišjo hitrost 320 km/h.

Oblikovno rahlo spremenjen R8 (drugačna odbijača) je obenem lažji od verzije s štirikolesnim pogonom (65 kg pri kupeju ter 55 kg pri kabrioletu), pričakovati pa je tudi, da bo cenejši.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota s prvimi obrisi športne različice GR Yaris
V Los Angelesu bo predstavljen koncept ID. Space Vizzion