Novice

V Los Angelesu bo predstavljen koncept ID. Space Vizzion

Volkswagen namerava novega pripadnika električne družine ID. premierno predstaviti na avtomobilskem salonu v Los Angelesu konec novembra.

Koncept naj bi predstavljal najboljše lastnosti dveh svetov, aerodinamično obliko razreda Gran Turismo skupaj s prostornostjo športno uporabnih križancev, zapakirane v sodobno zasnovo električne družine ID.. Zasnovan je na Volkswagnovi električni modularni platformi MEB in dodobra izkorišča tehnološke prednosti električne mobilnosti, vključno s podaljšanim dosegom, izboljšano vozno dinamiko ter povezljivostjo.

Zunanjost je oblikovana v skladu s trenutnimi smernicami znamke in pridihom prihodnosti, poudarek pa ostaja na aerodinamiki, kar omogoča še večjo učinkovitost. V kombinaciji z izpopolnjenim električnim pogonskim sklopom naj bi doseg z enim polnjenjem znašal do 590 km, merjeno po normi WLTP.

Zasnova notranjosti predstavlja idejo digitalnega kokpita, ki ga bo moč nadzorovati in uporabljati preko intuitivnih vmesnikov. Materiali, uporabljeni v notranjosti, naj bi bili v skladu s trajnostno naravnanostjo znamke, saj naj bi jih sestavljali naravni materiali –  umetno usnje AppleSkin naj bi bilo tako narejeno iz ostankov, pridobljenih med proizvodnjo jabolčnega soka.

Po besedah Klausa Bischoffa, vodje Volkswagnovega oddelka za oblikovanje, naj bi ID. Space Vizzion predstavljal nov, popolnoma električni segment. Kljub temu, da naj bi predstavljal študijo prihodnosti, pa naj bi bila produkcijska različica na voljo že do konca leta 2021 v konfiguracijah, prilagojenih ameriškemu, evropskemu ter kitajskemu trgu. Svetovna premiera novega koncepta bo 19. novembra, na predvečer odprtja avtomobilskega salona v Los Angelesu.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi R8 tudi z zadnjim pogonom
Mercedes-Benz bo elektrificiral celo razred G!