Novice

Toyota s prvimi obrisi športne različice GR Yaris

Na družabnem omrežju so pri Toyoti objavili zamaskirano sliko prototipa modela GR Yaris, ki ga pripravlja njihov športni oddelek Gazoo Racing.

Športna različica modela Yaris naj bi bila uradno razkrita 17. novembra v Avstraliji, ko naj bi predstavili prototip, ki pa se naj ne bi preveč razlikoval od produkcijske različice. Testiranja novega modela so bila med drugim že izvedena tudi na stezi dirkališča v Nürburgringu, predstavljena fotografija z napisom GR-4 v ozadju pa morda napoveduje možnost štirikolesnega pogona.

Yarisova različica GR naj bi v primerjavi s standardnim modelom že na prvi pogled delovala bolj agresivno, z večjo sprednjo masko, poudarjenimi kolesnimi loki ter platišči in gumami večjih dimenzij, videz pa naj bi zaokrožili še spremenjeni odbijači. Podrobnosti glede motorizacije zaenkrat še niso razkrili, glede na dejstvo, da je bil v različici Yaris GRMN na voljo 1,8-litrski turbinsko podprt štirivaljnik s 156 kW, pa najverjetneje lahko pričakujemo, da bo tudi v novincu vgrajen agregat, ki bo presegal novi 1,5-litrski trivaljnik, namenjen serijskim modelom.

Matt Harrison, podpredsednik evropskega dela Toyote je v zvezi z prihajajočim vročim Yarisom poudaril, da naj bi bil zasnovan na koreninah športnih uspehov oddelka Gazoo Racing na reli tekmovanjih, posledično pa naj bi bil novi model izpeljanka zmogljivih dirkalnih avtomobilov, namenjena tudi vsakdanji rabi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Toyota s prvimi obrisi športne različice GR Yaris"


4 leta 4 meseci nazaj

Če že francozi nočejo začinit novega clia/208 s kakšnim bolj žlahtnim bencinskim strojem, upam da to stori toyota. Nova yariska (in corolla) kar kličeta po hothatch izvedbi. Upam da nebo spet kakšna omejena serija…

whitee
4 leta 4 meseci nazaj

Kolikor se spomnem je aktualna grmn 1.8 kompresor. Pa kaj če bota 2 kosa za slo? Z visoko ceno jih kaj več tako ne bi bilo, čez 30 let bo pa avto prava klasika/zbirateljski model, kar se mi zdi da pri Toyoti ciljajo na to.

Bucko99
4 leta 4 meseci nazaj

Yariska in pa klasika/zbirateljski model ? To bi moral biti konkurent Cliu RS, Polu Gti… ne pa da je 30% dražji… to je za večino trga bv…

Bucko99
4 leta 4 meseci nazaj

In cena bo 35k €, na voljo 2 kosa za slo…

 
Priključna hibridnost tudi za Citroën C5 Aircross Hybrid
Audi R8 tudi z zadnjim pogonom