Novice

Fordov novi električni križanec bo Mustang Mach-E

Težko pričakovani Fordov električni model se bo ponašal s podobo ponija na pokrovu motorja ter bo prvi model v 55-letni zgodovini Mustanga, ki ne prihaja v obliki športnega kupeja ali kabrioleta.

Kot navdih pri snovanju prihajajočega Mach-E je oblikovalcem služil ikonični Mustang, električni križanec pa naj bi predstavljal uvod v novo poglavje ponudbe ameriškega avtomobilskega proizvajalca. Razkriti ga nameravajo na posebnem dogodku v Los Angelesu 18. novembra (po evropskem času), pri predstavitvi pa naj bi kot posebni gost sodeloval igralec Idris Elba. Formalno premiero za širšo javnost naj bi Mach-E doživel nekaj dni kasneje na predstavitvenem prostoru avtomobilskega salona v Los Angelesu.

Takoj po predstavitvi, ki si jo bo moč ogledati v živo na družabnih omrežjih Youtube, Facebook ter Twitter, naj bi pri Fordu pričel s pobiranjem prednaročil. Bodoči kupci si bodo lahko rezervirali svoje mesto v čakalni vrsti ob plačilu depozita v višini 500 ameriških dolarjev, kar bo omogočalo konfiguracijo avtomobila prihodnje leto, ko naj bi tudi uradno pričeli z naročili. Tisti, ki bodo med prvimi, naj bi imeli možnost naročila omejene posebne serije First Edition.

2021-ford-mustang-mach-e-leak_100723870_hVeč uradnih podatkov o novem Fordovem električnem križancu lahko pričakujemo ob predstavitvi, ko bo najverjetneje razkrit tudi datum pričetka prodaje. Slednje pa ne spremeni dejstva, da je medtem v javnost že pricurljalo nekaj fotografij in nepotrjenih dejstev, kot so tehnični podatki, specifikacije paketov in cene. Vir informacij je spletna podstran portala Ford.com, ki jo je z logičnim pristopom odkril radovedni član foruma MachE ter je medtem seveda postala nedostopna očem širše javnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Ford. Foto in video: Ford, MachEForum.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nizozemska želi omejiti avtocestne hitrosti na 100 km/h
Audi širi ponudbo z zmogljivim S8 in priključno hibridnim A8 60 TFSIe