Novice

Audi SQ2 z agregatom iz S3

Audi bo v Pariz, poleg e-trona, Q8 in novega Q3, pripeljal tudi najbolj ostro različico malega Q2. Ta bo slišala na ime SQ2, gnal jo bo pa dvolitrski turbobencinski štirivaljnik iz sorodnega S3.

Prihod novinca, o katerem se je že dolgo šepetalo, je končno razjasnjen. Audi SQ2 se je trenutno postavil na ogled samo v podobi ene fotografije od spredaj, a že v torek 2. oktobra, ko mednarodni avtomobilski salon v Parizu odpre svoja vrata novinarjem, ga bodo fantje iz Ingolstadta pokazali v vsej svoji veličini in ostrini.

Že zdaj pa so poznani glavni tehnični podatki o novincu. Ti pravijo, da ga žene dvolitrski TSI agregat iz S3. Kot v slednjem, tudi v SQ2 ponuja v uporabo največ 300 KM in kar 400 Nm navora. Združen serijsko s sedemstopenjskim dvosklopkovnim menjalnikom S Tronic pošilja pogonsko silo na vsa štiri kolesa. Opis preostalega dela mehanike omenja še zmogljivejše zavore (premera 340 mm spredaj in 310 mm zadaj) in športno podvozje. Slednje približa trebuh SQ2 v primerjavi z navadnim Q2 za 20 milimetrov podlagi, zaradi bolj togih vzmeti in stabilizatorjev pa je tudi bolj pripraven za preganjanje skozi ovinke in manj pripraven  (beri: manj udoben) za vsakodnevno vožnjo.

Športno navdahnjen križanec je jasno nadgrajen tudi na pogled z agresivnejšima odbijačema spredaj in zadaj, štirimi izpušninmi cevmi na zadku in pripadajočimi napisi SQ2 na običajnih mestih.

Audi bo začel pobirati naročila za SQ2 še letos, prve dobave pa naj bi stekle v začetku 2019.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Po vloženi tožbi poravnava?
Veliki ali majhni?