Novice

Po vloženi tožbi poravnava?

Kmalu po razkritju informacije,da je proti Elonu Musku vložena tožba, so začele krožiti nepreverjene informacije o morebitni poravnavi.

Očitno informacije niso bile čisto brez osnove, saj je sedaj na dan prišel dogovor, ki naj bi ga sklenili Elon Musk, podjetje Tesla Motors in ameriška agencija za nadzor vrednostnih papirjev in borzo (SEC). Agencija naj bi namreč pretekli vikend objavila nekaj podrobnosti v zvezi z poravnavo. Elon Musk naj bi odstopil z mesta predsednika upravnega odbora, v podjetju pa naj bi še naprej ohranil vlogo izvršnega direktorja. Komisija je tudi obema vpletenima strankama, Elonu Musku in podjetju Tesla, naložilo denarno kazen v skupnem znesku 40 milijonov ameriških dolarjev. Z mesta predsednika upravnega odbora mora Musk odstopiti v roku 45 dni, v naslednjih treh letih pa ne sme ponovno kandidirati za ta položaj. Po dogovoru mora podjetje na ta položaj imenovati neodvisnega kandidata, poleg tega pa dodatno zaposliti dva neodvisna direktorja in ustanoviti komisijo, ki naj bi nadzorovala Muskove izjave v zvezi s podjetjem.

SEC je s sklenjeno poravnavo odstopil od zahtev, da se mora Elon Musk popolnoma umakniti iz podjetja, kar naj bi po mnenju mnogih vlagateljev, ki podpirajo Muskov način vodenja, lahko imelo katastrofalne posledice za Teslo. Vse kaže, da naj bi bila poravnava trenutno najboljša možna opcija za podjetje, saj pričakujejo, da si bodo povrnili zaupanje vlagateljev in širše javnosti. Kljub dogovoru o poravnavi, pa niti Elon Musk, niti Tesla nista potrdila ali zanikala dejstev, do katerih je med preiskavo prišla agencija.

Avtomobilizem.com (Vir: Reuters, Ars Technica. Foto:  Elon Musk via Twitter.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Automobili Pininfarina združili moči z Rimcem
Audi SQ2 z agregatom iz S3