Novice

Audi želi prehiteti BMW

Audi bo za 2 milijardi evrov povečal svoj petletni investicijski načrt in za razvoj novih tehnologij ter razširitev proizvodnje skupno namenil 24 milijard evrov; 70 odstotkov celotnega proračuna oziroma 16,8 milijarde evrov bodo namenili za razvoj novih modelov, kot je recimo športni terenec Q1.

Audi želi v letu 2014 prodati več kot 1,7 milijona vozil in s tem zaključiti leto v rekordnih številkah. ”Veliko vlagamo v inovativna področja električne mobilnosti, povezljivosti in lahke konstrukcije,” je dejal Rupert Stadler, izvršni direktor Audija.

Do leta 2020 želijo povečati nabor različnih modelov iz 50 na 60 in se s tem do konca desetletja povzpeti na prvo mesto najbolje prodajanega premium proizvajalca vozil. Na prvem mestu je BMW, vendar se mu skozi leta Audi nenehno približuje. V letu 2014 so v prvih enajstih mesecih prodali le 42,600 vozil manj kot BMW, zato bo boj v letu 2015 še bolj oster in zanimiv.

Nedolgo nazaj smo že poročali, da je koncern Volkswagen dvignil investicije na 85,6 milijard evrov in s tem napovedal napad na položaj najbolje prodajanega proizvajalca vozil. S tem povečanjem so svoj delež pridobili tudi pri Audiju in bodo lahko vsako leto porabili 4,8 milijarde evrov, kar je za 0,4 milijarde več kot v prejšnjem petletnem obdobju,

”Kljub rasti celotnih investicij bomo budno pazili na prihajajoče izzive in se pri stroških držali zahtevane discipline,” je dejal Axel Strotbek, vodja finančne službe. Audi je na stari celini in na Kitajskem že prodal več vozil kot BMW, svoj delež mora okrepiti na ameriškem trgu, zato so pred kratkim ravno v Los Angelesu predstavili novi koncept Prologue.

V skladu s temi načrti želijo v ZDA do leta 2017 na ceste pripeljati električnega križanca, ki se bo zoperstavil Tesli, in zgraditi tovarno v Mehiki, kjer bodo izdelovali nov model Audi Q5.

BMW se bo poskušal ubraniti in ohraniti prvo mesto s prihodom modela X4 Coupe in športnega priključnega hibrida i8.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonews. Foto: Urban Acman)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Audi želi prehiteti BMW"


PRODRIVE
9 leta 2 meseci nazaj

Mora jin gratati !!

Marek_
9 leta 2 meseci nazaj

Reveži

 
Avtomobilizem.com zadovoljno v 2015
Volvo rešuje tudi kolesarska življenja