Novice

Auto Hrvatska na slovenski trg vstopa z znamko Ford Trucks

Podjetje Auto Hrvatska, ki je nastalo že davnega leta 1952, ima za seboj bogato zgodovino ter obilo poslovnih izkušenj s področja vzdrževanja in prodaje vozil. V svojem prodajnem portfelju imajo poleg znamk osebnih avtomobilov Mazda, Ford, Volkswagen, Škoda in Audi še dostavnike Volkswagen gospodarska vozila ter Fiat Professional, za gospodarske uporabnike pa so tu še znamke kamionov in avtobusov MAN, Neoplan in Otokar, ki so jim v lanskem letu dodali Ford Trucks za področje Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Makedonije in Slovenije.

Ford Trucks Auto Hrvatska (4)Formalno prodajo in razvoj servisne mreže na slovenskem trgu za tovornjake Ford Trucks prevzema podjetje Kam i Bus Importer, ki s poslovanjem pričenja racionalno, v prostorih na Celovški cesti 492 v Šentvidu, v prihodnosti pa načrtujejo širjenje na dodatno lokacijo, predvidoma v Mariboru. Kljub temu, da znamka Ford Trucks pri nas do sedaj ni bila prisotna, predstavniki zagotavljajo, da ponuja najvišjo vrednost glede na investicijo. Med komponentami izpostavljajo priznane motorne sisteme Bosch, zavorne sisteme Wabco, menjalnike Eaton in ZF ter sedeže Grammer. Vozila poganjajo motorji Ford Ecotorq (moči 330-480 KM), kot najpogostejše dejavnosti, v katerih se pojavljajo, pa so navedli gradbeništvo, logistiko in komunalne storitve.

Lari Host, regionalni direktor za Slovenijo, Hrvaško ter Bosno in Hercegovino, je v svojem nagovoru ob vstopu na trg pojasnil: “Slovenija je glede na število prebivalcev v samem evropskem vrhu glede prodaje novih tovornjakov. Trg je velik, zahteven in zelo konkurenčen. Tržišče išče odličnost in prav to lahko naša družba tu ponudi.” Po Hrvaški in Sloveniji je naslednji korak vzpostavitev delovanja Ford Trucks v Bosni in Hercegovini, kjer so trenutno v procesu registracije.

Ford Trucks Auto Hrvatska (10)Vodstvo podjetja v Sloveniji prevzema Mario Tisanić, ki je opisal pripravljenost njihove prve lokacije: “Prostor je v celoti obnovljen v skladu z najvišjimi standardi stroke in našega principala, opremljen je s sodobnimi orodji in je pripravljen na sprejem prvih vozil. Servisni del ima 4 vhode in 542 m2 delovne površine od skupno 1.842 m2 najete površine. Center že danes lahko ponudi servisiranje tovornjakov različnih proizvajalcev, servisiranje priklopnih vozil in avtobusov. Zagotavljamo diagnostične naprave, vzpostavili smo skladišče rezervnih delov, ki se bo povečalo glede na potrebe uporabnikov. Izkušeno servisno osebje je dodatno usposobljeno in v celoti pripravljeno prevzeti vzdrževanje tovornih vozil Ford.“

Ford Trucks Auto Hrvatska (12)V sklopu predstavitve, ki ji je sledil slovesni podpis pogodbe o sodelovanju, so nekaj več o znamki Ford Trucks in njenih proizvodih povedali tuji gosti. Serhan Turfan je podpredsednik delniške družbe Ford Otosan v enakovredni lasti Ford Motor Company in turškega Koc Holding. V njej imajo lasten obsežen center za raziskave in razvoj ter proizvajajo večino vozil Ford Transit, Courier in tovornjakov Ford, svojo mrežo pa nameravajo iz 28 držav razširiti na kar 50 trgov ter povečati svoj delež prodaje na evropskih trgih na 50 %. Emrah Duman, direktor Ford Trucks za mednarodne trge,  in Barış Akyalçın, regionalni direktor za Srednjo Evropo, sta se med drugim družbi Auto Hrvatska zahvalila za naložbe v Ford Trucks na Hrvaškem in v Sloveniji.

Avtomobilizem.com (Foto: Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
O porabi goriva
Dobre pnevmatike opravljajo svoje delo neopazno