Novice

Avtomobilske eksotike iz avtomata v Singapurju

Bi raje Ferrari, Bentley ali Porsche? Izberete si jih lahko v ogromnem “avtomatu” v Singapurju, ki ima 15 nadstropij in lahko hkrati skladišči do 60 luksuznih avtomobilov, ki jih po nakupu lahko kupcu dostavijo v eni do dveh minutah.

Kjer je prostora malo, je še toliko bolj dragocen, česar se dobro zavedajo tudi trgovci z avtomobili. V Singapurju si je tako podjetje Autobahn Motors omislilo prodajni avtomat za prodajo luksuznih in superšportnih rabljenih avtomobilov, ki na 15 etažah lahko skladišči do 60 enot.

V osnovi gre za sistem skladiščenja AIMS (Automotive Inventory Management System), ki lahko zaradi svoje posebne tehnične izvedbe nivojev v obliki ribje kosti vsako izmed 60 enot dostavi pred kupca v eni do dveh minutah po prejemu plačila. Ponudba je zelo pestra, kupci, ki med drugim lahko izbirajo med rabljenimi modeli znamk Ferrari, Bentley in Porsche, pa so brez dvoma deležni nekoliko drugačne nakupne izkušnje.

 

V intervjuju za Reuters je Gary Hong, generalni direktor podjetja Autobahn Motors, pojasnil:  “Morali smo zadostiti potrebam po skladiščenju velikega števila enot. Poleg tega pa smo želeli biti kreativni in inovativni.”

Podoben pristop k zadregam zaradi pomanjkanja prostora imajo tudi v drugih gosto poseljenih urbanih središčih, med drugim so se primerljivega načina skladiščenja na primer lotili v startupu Carvana v ZDA.

 

Avtomobilizem.com (Vir: TechCrunch. Foto: ABM.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prihajajoči modeli Audi in Volvo bodo imeli operacijski sistem Android
Seat je brezhibno obnovil starega španskega Fička