Novice

Prihajajoči modeli Audi in Volvo bodo imeli operacijski sistem Android

Tik pred pričetkom letne Googlove konference I/O za razvijalce v kalifornijskem mestu Mountain View sta Audi in Volvo najavila, da bodo njuni prihajajoči modeli opremljeni z informacijskim sistemom Android.

Google je v okviru partnerstva s proizvajalcema avtomobilov Audi in Volvo dvignil Android 7.0 Nougat na nivo, kjer kot operacijski sistem v avtomobilu za svoje delovanje ne potrebuje več uporabe mobilnega telefona.

Prilagojena različica informacijskega sistema za uporabo v avtomobilu posamezne znamke bo poskrbela tako za delovanje osrednjega info-zabavnega zaslona na dotik kot tudi digitalnih merilnikov pred voznikom. Aplikacijam in integracijam, ki so že na voljo v sistemu Android Auto, bodo dodali nove storitve, kot so na primer Google Assistant, poleg tega pa bo prihajajoča različica Androida poskrbela za nadzor osnovnih funkcij v vozilu – ogrevanja in hlajenja, nameščanja položaja sedežev, odpiranja in zapiranja oken (ne pa tudi za delovanje ključnih varnostnih sistemov, kot so na primer zavore).

Pri znamki Volvo so napovedali prihod novih modelov z operacijskim sistemom Android v roku dveh let, medtem ko bo Audi svojo različico prikazal v konceptu Q8 Sport.

Prihajajoča različica operacijskih sistemov v modelih Audi in Volvo naj bi zagotavljala boljšo uporabniško izkušnjo. Kljub temu, da gre za izdelek Googla, pa naj bi znotraj operacijskega sistema Android še vedno omogočali uporabo aplikacije CarPlay.

Avtomobilizem.com (Vir: The Verge. Foto: Audi, Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nemčija končno odpira ceste samovozečim avtomobilom
Avtomobilske eksotike iz avtomata v Singapurju