Novice

Avtomobilski salon Ženeva se širi na Srednji vzhod

Organizatorji ženevskega avtomobilskega salona so podpisali dogovor s predstavniki turistične organizacije v Katarju o organizaciji novega avtomobilskega dogodka v Dohi.

Glavno mesto emirata Katar naj bi že kmalu gostilo nov format mednarodnega avtomobilskega salona, ki so ga poimenovali Quatar Geneva International Motor Show. Predstavniki fundacije GIMS (Geneva International Motor Show) in turistične organizacije v Katarju so na tiskovni konferenci v Dohi potrdili sklenitev partnerstva, ki odpira vrata novemu dogodku v svetu avtomobilizma.

Pri zasnovi novega koncepta mednarodnega avtomobilskega salona naj bi uporabili bogate izkušnje švicarskih organizatorjev, ki skrbijo za organizacijo tradicionalnega salona v Ženevi že od leta 1905, ter infrastrukturne in namestitvene zmogljivosti partnerjev iz Katarja z obsežnim kapitalskim zaledjem.

Po besedah predsednika katarske turistične organizacije in izvršnega direktorja družbe Quatar Airways Akbarja Al Bakerja je dogovor v skladu z njihovimi smernicami razvoja do leta 2030, ki širijo njihovo turistično ponudbo in Katar umeščajo med vodilne ponudnike turističnih storitev. Gostom želijo omogočiti najboljšo možno izkušnjo v okviru njihove ponudbe, ki jo bo v prihodnosti poleg prestižnih hotelov in bogate kulinarične ponudbe dopolnjeval še nov avtomobilski salon. Sodelovanje pozdravlja tudi predsednik združenja GIMS Maurice Turrettini, ki izraža zadovoljstvo in ponos, da so predstavniki Katarja izbrali njihovo znanje in izkušnje za organizacijo novega dogodka.

Prvi dogodek Quatar Geneva International Motor Show naj bi načrtovali v jesenskem obdobju prihodnjega leta oziroma leta zatem, točen termin pa zaenkrat še ni določen in naj bi bil znan v prihodnjih tednih. Prireditev naj bi potekala vsaki dve leti, več podrobnosti o sami prireditvi in njenem konceptu pa naj bi predstavili na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi, ki bo potekal med 19. in 27. februarjem prihodnje leto.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: GIMS.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kia bo v Münchnu pokazala novosti s področja elektrifikacije
Opel Rocks-e bo novi najmanjši Opel