Novice

Opel Rocks-e bo novi najmanjši Opel

Opel razkriva električni mestni model Rocks-e, ki bo predstavljal njihov prispevek k trajnostnim rešitvam mobilnosti v mestnem okolju.

Električni Opel Rocks-e je Oplova različica Citroënovega mestnega mikro avtomobila Ami, ki so ga pri francoski znamki predstavili preteklo leto. V dolžino meri 2,41 m, v širino 1,39 m, vrata pa se mu, podobno kot pri njegovem francoskem sorodniku, asimetrično odpirajo vsaka v svojo smer. Z maso 471 kg in svojimi zmogljivostmi se uvršča v kategorijo lahkih motornih vozil, ki jih v Nemčiji od letos lahko upravljajo tudi starejši od 15 let z dovoljenjem za kategorijo AM.

Tudi zunanjost novega mestnega avtomobilčka ne skriva svojega porekla, saj je večina elementov karoserije enaka kot pri Citroënu Ami, pri Oplu pa so poleg namestitve njihovih emblemov poskrbeli še za popestritev videza zunanjosti z izbiro barvnih dodatkov in 14-palčnimi platišči, ki so barvno usklajena z niansami karoserije. Tudi dvosedežna notranjost ni bila deležna večjih sprememb, saj je ob uporabi Oplove kombinacije barvnih odtenkov skoraj identična tisti, ki so jo predstavili pri francoskem avtomobilskem proizvajalcu. Pred voznikom se nahajata spodaj sploščen volan in manjša digitalna instrumentna plošča, ki bo skrbela za podajanje informacij, na sredinskem delu armature pa bomo našli še tipke za nadzor delovanja klimatske naprave in prezračevanja, USB vtičnico in večnamensko držalo.

Pogonski sklop, ki naj bi ponujal dovolj zmogljivosti za mestno vožnjo, je brez presežkov, sestavljen iz električnega motorja moči 6 kW (8 KM) v kombinaciji z baterijskim paketom kapacitete 5,5 kWh, ki ga bo možno na domači vtičnici napolniti v treh urah in pol. Opel Rocks-e z njim doseže 45 km/h najvišje hitrosti in 75 km dosega z enim polnjenjem (WLTP).

S pobiranjem naročil za novi Opel Rocks-e naj bi na nemškem trgu pričeli letošnjo jesen, prihodnje leto pa naj bi bil na voljo tudi kupcem ostalih evropskih držav.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Opel. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

11 komentarjev za "Opel Rocks-e bo novi najmanjši Opel"


xxl
2 leta 7 meseci nazaj

Vsaj 80 km/h bi mogla bit max hitrost, da bi me zanimal.

srcnik
2 leta 7 meseci nazaj

Za višje hitrosti imaš smarta ali pa twinga… Pa te verjetno vseeno ne zanimata…

xxl
2 leta 7 meseci nazaj

Za 6000 evra (okvirna cena tega), oziroma malce več, zaradi močnejšega motorja, bi me.

srcnik
2 leta 7 meseci nazaj

Ni tako lahko, da daš samo močnejši motor not… potrebuješ še močnejše zavore, večjo baterijo, boljše vzmetenje, kak airbag… Tako da si hitro na cenah kot je twingo, ko je bil s subvencijo 11k€, pred tem so bili up, mii in citigo s subvencijo okoli 10k€, pa tudi nisi šel po nobenega…

xxl
2 leta 7 meseci nazaj

Za okrog 6000 bi me zanimal, kar še ne pomeni, da bi se odločil za nakup. Takšen kot je zdaj, pa me zagotovo ne. 😉

meganer
2 leta 7 meseci nazaj

Zakon …. K Ami ….

Samo cena bo vrjetno neprivlačna

srcnik
2 leta 7 meseci nazaj

V franciji stane ami, ki je praktično enak avto 6000€ (900€ je subvencije), kar ni prehudo 😉

xxl
2 leta 7 meseci nazaj

To ni nič, toliko stane 300 ccm skuter, res pa je, on gre 140 km/h, ampak, ni potrebe po takšni hitrosti, saj mesta omejujejo hitrosti celo na 30 km/h.

meganer
2 leta 7 meseci nazaj

Naj naredijo notri motor od skuterja ene 200-300ccm pa ceno 5000

Pa bo prodaja dobra ….

srcnik
2 leta 7 meseci nazaj

Kdaj bo pa kaj citroenov ami pri nas na voljo?

xxl
2 leta 7 meseci nazaj

V Citroenevem salonu zagotovo več vedo kaj o tem. Pokliči. 😉

 
Avtomobilski salon Ženeva se širi na Srednji vzhod
Novi član družine Dacia bo Jogger