Novice

Kia bo v Münchnu pokazala novosti s področja elektrifikacije

Na dogodku IAA Mobility nameravajo predstaviti njihov napredek s področja elektrifikacije, globalno premiero pa naj bi doživela tudi priključno-hibridna različica novega modela Sportage.

Avtomobilski proizvajalci se intenzivno pripravljajo na letošnji dogodek IAA Mobility, ki bo v organizaciji združenja VDA prvič potekal v Münchnu. Pri korejskem avtomobilskem proizvajalcu Kia so se odločili, da bo njihov razstavni prostor predvsem v znamenju novosti s področja elektrike in elektrifikacije.

V Münchnu bodo premierno predstavili nove generacijo modela Sportage v priključno-hibridni različici, ki temelji na prvi evropski različici v 28-letni zgodovini tega modela. Pogonski sklop novega modela Sportage PHEV sestavljata 1,6-litrski motor T-GDI in električni motor s trajnim magnetom moči 66,9 kW v kombinaciji z litij-ionskim baterijskim paketom kapacitete 13,8 kWh. Kia z novo generacijo modela Sportage cilja na kupce, ki želijo preklopiti na elektriko in obenem uživati v praktičnosti in privlačni obliki novega urbanega športnega terenca.

Na dogodku IAA bo evropsko premiero doživel tudi njihov baterijsko gnani električni EV6, ki postavlja temelje njihovim električnim modelom prihodnosti. EV6 je zasnovan na način, ki naj bi odpravil vrsto pomislekov v zvezi s prehodom na električna vozila. Možnost hitrega polnjenja in dostop do široke mreže polnilnic naj bi olajšala vsakdanjik uporabnikov novega električnega modela, ki bo ob najbolj prostorni notranjosti v svojem razredu ponujal nadpovprečno velik doseg. Cilj korejskega avtomobilskega proizvajalca je kupcem ponuditi najboljšo izkušnjo električnega vozila brez lokalnih emisij, vključno z dostopnostjo in stroški lastništva, ki naj bi bili enakovredni bencinskemu ali dizelskemu vozilu.

Razstavni prostor znamke Kia na Odeonsplatzu, na katerem bo moč pobliže spoznati novi Sportage PHEV in električni EV6, ki ga bo moč preizkusiti tudi s pomočjo virtualne resničnosti, bo obiskovalcem na voljo med 7. in 12. septembrom.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pagani v prihodnost z novimi vlagatelji
Avtomobilski salon Ženeva se širi na Srednji vzhod