Novice

Bentley Bentayga z Mullinerjevim sefom na prstni odtis

Še pred kratkim samo v filmu, zdaj že v Bentley Bentaygi. Hec na stran, a naslednji kos opreme res deluje kot iz filma o Bondu. Jamesu Bondu.

Gre se za izvedbo Mullinerja, Bentleyevega oddelka za personifikacijo njihovih pregrešno dragih modelov. Povprečnemu uporabniku se bo naslednji kos opreme najbrž zdel pretiravanje, a to smo mi, povprečni »Janezi«, ki pač ne nosimo ravno vsak trenutek življenja s sabo dragocenosti neverjetnih vrednosti, da bi jih morali zaklepati v sef tudi v lastnem avtu.

No, Angleži so ocenili, da obstaja trg tudi za takšne reči, zato so ponudili petičnim kupcem njihove Bentayge možnost doplačila za sef. A to ni kar navaden sef. Govorimo namreč o protivlomno zasnovanem odlagališču, vgrajenem v sredinsko konzolo med prednja sedeža. Kdor bi želel med vožnjo zaščiti svoj ravno tako drag telefon pred nepridipravi (ki na takšne avtomobile po naše res prežijo na vsakem vogalu) in ga istočasno tudi polniti, bo to lahko storil skupaj s sovoznikom, saj sta v sefu celo dve vtičnici USB ter en priključek AUX. Predvsem za slednjega menimo, da bo v tako opremljeni Bentaygi še posebej pogosto v uporabi. Za tehnično plat varovanja poskrbi ohišje, izdelano iz tlačno litega aluminija, ter pokrov, ki ga bodo lahko odklenile samo pooblaščene osebe s svojim prstnim odtisom.

Bentley nam sicer ni zaupal cene za ta »obvezen« del opreme, a mislimo, da ne bomo dosti zgrešili, če bomo rekli, da je drag. Že res, da je ta pojem zelo relativen, saj je najbrž ni stvari, ki bi bila predraga za kupce Bentayge. Za vse nas povprečneže pa je takšen sef neke vrste dokazovanje in v njem težko prepoznamo dodano vrednost.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Foto: Bentley)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pogumni Škodini načrti
PSA se s proizvodnimi načrti odziva na zahteve trga