Novice

PSA se s proizvodnimi načrti odziva na zahteve trga

Francozi so razgrnili proizvodne načrte, ki upoštevajo bodoče trende na avtomobilskem trgu in tudi dejstvo, da bo vse več Oplov postavljenih na PSA-jevo tehniko.

Prvi ukrep bo konkretna razširitev proizvodne kapacitete večkrat nagrajenega 1,2-litrskega trivaljnega turbobencinskega PureTecha. Poleg podvojitve proizvodnje francoskih tovarn v Douvrinu in Tremeryju bodo omenjene trivaljnike leta 2019 začeli proizvajati tudi v poljskem Tichyju in madžarskem Szentgotthardu.

Proizvodno lokacijo v Tremeryju bodo tekom leta 2019 dodatno prilagodili, da bodo lahko v njej začeli proizvajati elektromotorje za njihove elektrificirane modele. Mimogrede, za leto 2025 napovedujejo, da bodo imeli vsi PSA-jevi modeli tudi vsaj eno elektrificirano različico.

Pogonski motorji pa niso edina veja, kjer bodo v prihodnjih letih na evropskih tleh povečali proizvodne kapacitete . Z Japonske in Kitajske bodo namreč pod licenco Aisina leta 2020 v francoskem Valenciennesu zagnali lokalno proizvodnjo samodejnih menjalnikov EAT6. Letno bodo zmožni izdelati kar 300.000 menjalnikov, namenjenih večjim in dražjim Peugeotom, Citroënom, DS-jem ter tudi Oplom, postavljenim na PSA-jevo tehnično osnovo.

Bistvo opisanih treh ukrepov je po eni strani odziv na upadanje prodaje dizelsko gnanih modelov in dvig prodaje bencinsko gnanih motorjev. Vzpostavitev lastne proizvodnje elektromotorjev je logičen odraz preusmerjanja pozornosti v elektrifikacijo avtomobilskih pogonov ter potrebe po zmanjšanju odvisnosti od dobaviteljev. Sama lokalizacija proizvodnje samodejnih menjalnikov pa vpliva na manjšanje stroškov prevoza z daljnega vzhoda praktično pred prag PSA-jevih proizvodnih lokacij v Evropi. Dodaten smisel lokalizacije proizvodnje samodejnih menjalnikov se skriva tudi v dejstvu, da pričakujejo od trga zanje povečano zanimanje v prihodnjih letih.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: PSA, Peter Humar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bentley Bentayga z Mullinerjevim sefom na prstni odtis
Volkswagen potiska Touareg še bližje prestižnim znamkam

Več vsebin

Novice

Naslednik Peugeota 508 bo iskal navdih v konceptu Instinct

Testi

Iz Pariza z ljubeznijo

DS7 Crossback Performance Line Plus E-TENSE 4x4 EAT8
Testi

Mestni pozer

DS3 Crossback PureTech 155 Grand Chic
Testi

Rekordno hitro

Opel Corsa 1.2 Turbo SS GS Line
Testi

So bolj temeljiti

Citroën C5 Aircross 2.0 BlueHDi EAT8 Shine
Testi

O razlikah

Opel Grandland X 1.2 Turbo Innovation
Testi

Mojstri maskiranja

Opel Crossland X 1.6 Turbo D 120 Innovation
Novice

Za naslov Evropski avto leta 2017 se bojuje sedem nominirancev