Novice

Pogumni Škodini načrti

Češka Škoda je v lanskem letu dosegla najboljši prodajni rezultat v njihovi zgodovini, v naslednjih dveh letih pa želijo še okrepiti svoj položaj na trgu. Na letni tiskovni konferenci so tako obelodanili precej sméle načrte, saj želijo v naslednjih dveh letih predstaviti kar 19 novih modelnih različic.

Zaenkrat pri Škodi še niso dokončno razkrili, katere novi modeli naj bi se znašli na cestah do leta 2020, znano je zgolj to, da bo med zanimivejšimi novostmi tudi serijska izvedba koncepta Vision X, ki so ga so pokazali na letošnjem ženevskem salonu. Mali križanec naj bi prišel v prodajne salone že prihodnje leto, ko se bosta pojavila med kupci tudi električna verzija modela Citigo ter priključno-hibridni Superb.

Leta 2020 naj bi češki proizvajalec razkril tudi električno gnano serijsko različico študije Vision E  na koncernski platformi MEB, katero sicer pri Volkswagnu namenjajo vozilom na električni pogon (prihajajoča modela I.D. Buzz in I.D. Crozz). Pri Škodi si hkrati želijo, da bi imeli do leta 2025 v ponudbi kar 10 električnih avtomobilov, zaradi česar bodo v naslednjih letih v ta segment vložili kar 2 milijardi evrov.

Škoda je sicer prodala v lanskem letu rekordnih 1.200.500 vozil, kar je bila tudi posledica uvedbe povsem novih športno uporabnih vozil v njihovi ponudbi (Kodiaq, Karoq). Za najuspešnejši Škodin model še vedno velja Octavia, zelo dobro pa se prodaja tudi Kodiaq, ki je lani našel skoraj 100.000 kupcev. Glavni Škodin trg še vedno ostaja Kitajska (325.000 vozil), sledijo Nemčija (173.300), domača Češka (95.000) ter Velika Britanija (80.100).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Po dolgem času spet Opel Corsa GSi
Bentley Bentayga z Mullinerjevim sefom na prstni odtis