Novice

Bentley bo z Bentaygo tekmoval v vzponu na Pikes Peak

Konec letošnjega junija se bo prestižna znamka skupine Volkswagen z najmočnejšo različico Bentayge prvič odpravila na dirko do oblakov.

Proizvajalec luksuznih avtomobilov iz mesta Crewe je v najavi, da se z Bentaygo prvič odpravlja na Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC), dal vedeti, da si na legendarni tekmi čez 156 ovinkov želi podreti hitrostni rekord za športno uporabna vozila. S tem namenom bodo v svojem tekmovalnem oddelku pripravili dirkalnik na osnovi najmočnejše Bentayge W12 s šestlitrskim bencinskim twin-turbo agregatom TSI, ki sicer proizvede 447 kW (607 KM) moči, ima 900 Nm navora ter se iz mirovanja do hitrosti 100 km/h požene v štirih sekundah.

Vodja projekta pri znamki Bentley je Brian Gosh, sicer direktor znamkinega oddelka za motošport: “Bentayga od predstavitve predstavlja mejnik v razredu luksuznih športno uporabnih vozil z unikatno kombinacijo izbrane britanske izdelave, zmogljivosti in pripravljenosti za dolge vožnje. Upamo, da bomo v dirki 2018 Pikes Peak International Hill Climb postavili nov mejnik z osvojitvijo najzahtevnejše gorske ceste na svetu.”

Pri proizvajalcu zaenkrat niso objavili drugih tehničnih podrobnosti, prav tako pa bo potrebno počakati tudi na ime voznika.

Avtomobilizem.com (Vir: Bentley, Autoblog. Foto: Bentley.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Proizvodnja osme generacije Vokswagna Golf se bo pričela junija 2019
Avtomobil je tehnično napreden.