Novice

Bentley je Bentaygo posodobil s svežo tehniko in zadnjimi lučmi Continentala GT

Tudi superluksuzni in dragi avtomobili niso povsem imuni na nujo po osvežitvi modela sredi življenjskega obdobja. Eden od njih je tudi Bentayga, ki so mu pri Bentleyu namenili nadgradnjo tehnike ter osvežitev dizajna.

Bentayg (proizvodnja je stekla davnega decembra 2015) je do danes na cesti že preko 20.000. Da bo zanimanje za model med petičnimi kupci ostalo vsaj na enaki ravni, pa naj naj bi zagotovili stilistični popravki in dodelave.

S prostim očesom je to težko verjeti, a Britanci pravijo, da je ni komponente na osveženem prednjem delu Bentayge, ki ne bi bila vsaj malo spremenjena ali preoblikovana. In medtem ko so razlike na nosu majhne, je sprememba na zadku velika. Tam se novinka z ovalnima zadnjima lučema odkrito spogleduje z aktualnim Continentalom GT in limuzinskim Flying Spurom, po zagotovilih znamke načrtno. S tem so namreč želeli doseči boljšo prepoznavnost in enoten oblikovalski jezik med vsemi modeli. Svežo zunanjo podobo Bentayge zaznamuje tudi razširjen kolotek zadaj, ki skupaj z ostalimi oblikovnimi elementi daje vozilu bolj dinamičen in športen izgled.

Tudi notranjosti so namenili kar nekaj popravkov. Glavna sprememba se navezuje na sredinsko konzolo, kjer kraljuje po novem visokoločljiv 10,9-palčni zaslon. Iz Continentala GT in Flying Spura se je v Bentaygo preselil tudi volanski obroč, posodobili pa so še dizajn vratnih oblog. Piko na i primakne zadnja klop, ki po novem ponuja možnost hlajenja z ventilacijo tudi v trisedežni ureditvi. Kar se tiče zadnje klopi, Bentley poroča tudi o dodatnem vzdolžne prostoru za kolena zadnjih potnikov, ki ga je lahko tudi do 100 mm več kot prej. Ker Britanci niso postregli z razlago, kako jim je to uspelo, ugibamo, da so dodatni vzdolžni prostor pridobili s pomikom klopi bolj nazaj in s tem zmanjšali prtljažni prostor.

Pogonska tehnika ostaja nespremenjena in se začne z Bentygo V8, ki jo motorizira štirilitrski dvoturbinski V8 z nazivnimi 500 KM moči, 770 Nm navora, osemstopenjskim klasičnim avtomatikom in stalnim štirikolesnim pogonom. Poleg vrha ponudbe v podobi Bentayge Speed, ki jo žene W12 dvoturbinski agretat s preko 600 KM, bodo v prihodnjih mesecih ponudili kupcem tudi možnost izbire priključnega hibrida.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Bentley.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Citroën C4 in ë-C4 nadgrajujeta dolgoletno znamkino tradicijo kombilimuzin
Prenovljeni Volkswagen Tiguan tudi s tehnologijo priključnega hibrida