Novice

Prenovljeni Volkswagen Tiguan tudi s tehnologijo priključnega hibrida

Pri Volkswagnu so predstavili osvežen videz enega najbolje prodajanih križancev na področju Evrope, ki s prenovo dobiva še paleto najsodobnejših tehnologij.

Tiguan je najbolje prodajani model nemškega avtomobilskega proizvajalca, prenova pa je, kar se videza zunanjosti tiče, najbolj opazna na sprednjem delu, ki je med drugim dobil novo masko. Reže hladilnika se iztekajo v spremenjenih sprednjih lučeh, medtem ko športnost dodatno poudarja nov sprednji odbijač z večjimi režami za zajem zraka. Poleg drugačnih platišč je prenova Tiguanu prinesla še spremenjene zadnje luči in nekoliko predrugačen zadnji odbijač. Osvežitve bo deležna tudi najbolj športna različica z oznako R, ki bo s pomočjo novega štirikolesnega pogona 4Motion s selektivno distribucijo navora ponujala še več dinamike.

Malenkostnih sprememb je bila deležna tudi notranjost, kjer poleg novega volanskega obroča za upravljanje klimatske naprave in ostalih funkcij avtomobila skrbijo kontrolniki na dotik. Pred voznikom se bo nahajala digitalna instrumentna plošča z 8 ali 10,25-palčnim zaslonom, najnovejšo generacijo multimedijskega sistema MIB3 pa bo možno upravljati tudi z glasovnim upravljanjem z uporabo naravnega govora. Multimedijski sistem naj bi omogočal hkratno povezavo več telefonov ter prenovljeno paleto povezanih funkcionalnosti in storitev, ljubitelji glasbe pa bodo lahko opcijsko izbrali zvočni sistem Harman Kardon z izhodno močjo 480 W.

Poleg obstoječih varnostnih sistemov bo vozniku v pomoč nadgrajen sistem Travel Assist, ki lahko praktično v celotnem razponu hitrosti (do 210 km/h) nadzoruje krmiljenje, pospeševanje in zaviranje ter zadnja generacija prilagodljivega tempomata, ki že upošteva omejitve hitrosti ter konfiguracijo načrtovane poti.

Evropskim kupcem bo poleg še čistejšega dizelskega motorja TDI (110 kW / 150 KM) na voljo tudi različica priključnega hibrida, ki naj bi omogočala električno vožnjo do hitrosti 130 km/h, medtem ko bo različica R po novem močnejša, saj naj bi razvila 235 kW (320 KM).

Novi Tiguan naj bi bil v Evropi na voljo že kmalu, medtem ko bodo morali ameriški kupci nanj najverjetneje počakati do jeseni prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Volkswagen. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Prenovljeni Volkswagen Tiguan tudi s tehnologijo priključnega hibrida"


SkIDiver
30 dni 21 ur nazaj

Te touch sisteme pa rinejo povsod kjer je mogoče.

1 mesec 6 dni nazaj

Mi lahko kdo razloži zakaj bi nekdo kupil priključni hibrid namesto klasični hibrid?…kje vidite prednost? Avto je dražji konkretno, stalno ga je treba polniti, doma imeti hitro polnilnico (par tisoč eur) drugače se fila po 8+ ur… vse za to, da ima porabo cca 2-3L nižje kot klasični hibrid?

srcnik
1 mesec 6 dni nazaj

Meni je pa ravno klasični hibrid bedarija, ker polni baterijo z bencinom, tako da ni neke fore… Pri plugin pa lahko doma polneš na štrom čez noč in imaš za kratke relacije vedno na voljo elektriko (npr. dnevno pot v službo za tiste ki imajo npr. do 20km oddaljeno…) . Če pa greš kam na izlet, pa pač uporabiš bencin.

Tattoo-
1 mesec 6 dni nazaj

Prednost oziroma smisel Plug-In hibrida je to, da lahko večino voženj opraviš samo na elektriko….tega pa z navadnim hibridom ne moreš. Govorim iz izkušenj, saj sem imel tak avto 14 dni na testu in sem se čez teden vozil izključno samo na elektriko (vožnja v službo in nazaj in vsakodnevni opravki). Doma tudi ne rabiš namenske/hitre polnilnice, ker se avto tudi na navadno (šuko) vtičnico čez noč napolni do polnega. Edina pomanjkljivost je visoka začetna cena (kar je pa bolj problem nestimulativne davčne ureditve, kot pa same tehnologije). Končna dolgoročna poraba po 14-ih dneh in prevoženih 1.000+ km je bila okoli 3 l/100 km za 200+ KM karavana…

1 mesec 6 dni nazaj

Ok, razumem tvoje stališče. Ampak avto je cca 10.000 eur dražji in če hočeš imeti 3l porabe ga moraš stalno polniti. Znanec ima npr RAV4 hibrida, 55% voženj opravi v EV in ima porabu 5.5l ter 220km. Za 2,5l nižjo porabo in toliko višjo ceno in nepraktičnost…

SkIDiver
30 dni 21 ur nazaj

Kje pa si zasledil ceno, da je 10k€ dražji?
Moje mnenje je, da moraš smisel HEV in PHEV gledati glede na uporabo tistega, ki ga bo uporabljal. Nekdo, ki se recimo pelje v službo v mesto iz vasi, mu HEV ne bo kaj dosti koristil, ker so hitrosti 40-50km/h in več, večino speljevanj pa naredi šele v mestu. Takšen je moj primer dnevne vožnje v službo in nazaj domov in tukaj ne vidim uporabnosti HEV-a. Nekdo, ki večino voženj naredi znotraj mesta pa ima HEV smisel, ker ima več počasnih voženj in speljevanj, kjer je kot sam razumem glavno prednost HEV-a, asistenca kjer je poraba goriva najvišja – speljevanje.
PHEV omogoča večjo razdaljo z električno vožnjo in predvsem višje hitrosti in tukaj nastane tudi razlika v ceni, ker je baterija večja, motor močnejši in tudi za polnjenje preko električnega omrežja je potrebno poskrbeti. Na koncu seveda to vse nanese. Ali je te razlike za recimo 10k€ pa je vseeno dobro vprašanje.

 
Bentley je Bentaygo posodobil s svežo tehniko in zadnjimi lučmi Continentala GT
Ineos Grenadier želi nadaljevati zgodbo izvirnega Defenderja