Novice

Bentley Mulsanne W.O. Edition kot priprava na praznovanje stoletnice

Leta 1919 je Walter Owen ustanovil Bentley z enim samim ciljem. Izdelati hiter, dober, najboljši avto v svojem razredu. 99 let kasneje Bentley pod taktirko nemškega Volkswagna posluje kot še nikoli prej.

Poznavalci, navdušenci in Bentleyevi zaposleni v Crewu se na polno pripravljajo na pomemben mejnik, okroglih 100 let obstoja znamke, ki bo nastopil prihodnje leto.

Prvi korak v tej smeri je narejen, s predstavitvijo številčno omejene serije novega Mulsanna W.O. Edition by Mulliner. Izdelali bodo samo 100 primerkov, skupno vsem pa je, da bo v njih vgrajen delček originalnega osemliterskega Bentleya, ki je pripadal ustanovitelju Walterju Owenu.

Gre za delček originalne glavne gredi, izrezane iz dejanskega modela avtomobila, ki ga je kot zadnjega snoval ustanovitelj podjetja. Posamezen izrezan delček bo vdelan v sredinski naslon na zadnji klopi s priloženo plaketo, ki bo opisala celotno zgodbo.

Omejeni seriji Mulsannov so namenili poseben karoserijski lak z določenimi oblikovnimi dodatki. V kabini bo petičneže pričakala ročno izdelana notranjost v temno rdečem usnju in ostalih žlahtnih materialih s pripadajočimi napisi W.O. Bentley by Mulliner. Komur pa barvna kombinacija, kot so mu jo namenili pri Bentleyu, ni všeč, mu bodo Angleži seveda prisluhnili in uresničili vsako željo.

Najnovejša v vrsti posebnih serij Bentleya bo postavljena na ogled v Montereyu konec avgusta letos.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Bentley.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Opel predstavlja oblikovalske smernice za prihodnost
Klasični Mustang iz 1965. avtonomno na vzponu Goodwooda