Novice

Bentley se poslavlja od modela Mulsanne ter legendarnega agregata V8

Pri angleški znamki Bentley bodo v letošnjem letu ponudili petičnim kupcem povsem zadnjo serijo modela Mulsanne z oznako 6.75 Edition by Mulliner. Z njim se obenem poslavljajo tudi od ikoničnega 6,75-litrskega osemvaljnega agregata (L-Series), ki so ga proizvajali kar 60 let.

Zadnja serija modela Mulsanne, ki bo omejena na zgolj 30 primerkov, bo tako na voljo z enim najbolj legendarnih agregatov v avtomobilski industriji, ki je luč sveta uzrl že daljnega leta 1959. 6,75-litrski V8 motor z dvema turbo puhaloma v zadnji izvedbi proizvede 530 KM največje moči ter se ponaša z izjemno navorsko vrednostjo (1.100 Nm).

V notranjosti omejene serije je moč opaziti kar nekaj detajlov, posvečenih omenjenemu agregatu, ki je sicer nastal v sodelovanju s takratnim Bentleyevim lastnikom, znamko Rolls Royce. Tako bodo lahko kupci modela Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner med drugim uzrli pozdravno lučko, ki izriše na tleh napis »6.75 Edition« ter še nekatere podrobnosti (kovinske ploščice z napisi »Celebrating 60 years of the L Series V8 engine« ter »One of thirty hand built in Crewe by Bentley Mulliner«.

Bentley tako svoj najbolj prestižen model upokojuje z letošnjo pomladjo, naslov paradnega konja v njihovi ponudbi pa prevzema Flying Spur. V slednjem naj bi se do leta 2023 znašel tudi hibridni pogonski sklop, ki bo kasneje poganjal tudi ostale Bentleyeve modele.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Bentley.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota bo ponujala storitve mobilnosti pod blagovno znamko Kinto
Renault in Nissan zanikata govorice o razpadu alianse