Novice

Toyota bo ponujala storitve mobilnosti pod blagovno znamko Kinto

Pod okriljem nove blagovne znamke naj bi Toyota ponujala storitve souporabe vozil, razne vrste najemov ter avtonomne sisteme, namenjene prevozu oseb in blaga.

Znamka Kinto naj bi bila namenjena širitvi ponudbe japonskega avtomobilskega proizvajalca na evropskih tleh, saj želijo izstopiti iz trenutnih okvirjev proizvodnje in prodaje avtomobilov ter ponuditi vrsto novih tehnologij v sklopu ponudbe storitev mobilnosti. Beseda Kinto izvira iz japonske Kintoun, kar pomeni leteči oblak, s katerim potuje priljubljen animirani lik na Japonskem.

Pod krovno blagovno znamko Kinto naj bi Toyota kmalu pričela ponujati številne storitve. Kinto One naj bi združeval najem vozil, servisne storitve in stroške zavarovanj za enotno mesečno plačilo, medtem ko bo Kinto Flex ponujal fleksibilno storitev najema vozil preko plačila naročnine ter naj bi ponujal premijsko izkušnjo. Pododdelek Kinto Join naj bi omogočil združevanje in povezovanje uporabnikov na njihovih vsakdanjih poteh z namenom zmanjševanja ogljičnega odtisa, Kinto Share pa bo storitev souporabe (predvsem) hibridnih vozil po principu samopostrežbe ter naj bi s časom nadomestil Toyotino storitev souporabe Yuko, ki trenutno deluje na območju Dublina, Benetk, Madrida ter v Kopenhagnu. Storitve bodo dostopne preko aplikacij na mobilnih telefonih, preko katerih naj bi potekalo tudi plačilo.

Poleg trenutno zastavljenih ciljev si pri Toyoti puščajo odprta vrata za morebitno širitev ponudbe, ki naj bi jo pripravljali v odvisnosti od potreb in povpraševanja ter naj bi kasneje vključevala transportne storitve z avtonomnimi vozili, za kar bi lahko uporabili tudi produkcijske različice koncepta e-Palette, na katerem trenutno poteka razvoj v globalnem merilu ter naj bi bil uporabljen kot sredstvo prevoza na prihajajočih olimpijskih igrah v Tokiu.

Po besedah Matthewa Harrisona, izvršnega podpredsednika prodaje znamk Toyota in Lexus, naj bi se z novo ponudbo storitev mobilnosti znamka želela približati uporabnikom ter zadovoljiti njihove potrebe po transportu. S ponudbo storitev naj bi pričeli predvsem na območjih večjih mest širom Evrope, na voljo pa naj bi bile tako poslovnim kot tudi zasebnim uporabnikom.

Avtomobilizem.com (Vir: Toyota, Autocar. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Toyota bo ponujala storitve mobilnosti pod blagovno znamko Kinto"


4 leta 3 meseci nazaj

Zanimivo ime za Balkan … Imaš kinto? :))

 
O nakupu deleža Astona Martina razmišlja tudi Geely
Bentley se poslavlja od modela Mulsanne ter legendarnega agregata V8