Novice

Renault in Nissan zanikata govorice o razpadu alianse

Predstavniki obeh avtomobilskih proizvajalcev so govorice o ločitvi označili za neresnične ter poudarjajo, da aliansa ostaja trdna.

Pri Nissanu so podali izjavo, v kateri so domnevanja o domnevnem razpadu alianse označili za neresnična, saj naj ne bi imeli namena vnašati razdor med dolgoletne partnerje. Po njihovem mnenju jih aliansa spodbuja k še večji tekmovalnosti ter posledično k doseganju trajnostne profitabilne rasti vseh povezanih podjetij, za kar naj bi se trudili tudi v prihodnje.

Tudi predsednik Renaulta, Jean-Dominique Senard, je v intervjuju za belgijski časnik L’Echo poudaril, da aliansa, ki poleg Nissana in Renaulta vključuje tudi Mitsubishi, še naprej ostaja trdna ter daleč od tega, da bi bila pred razpadom.

Pred kratkim objavljene informacije so namigovale na morebiten razpad naveze Nissana in Renaulta, potem ko je časnik Financial Times na podlagi virov, domnevno blizu Nissanu, objavil novico, da naj bi vodstvo Nissana pripravljalo načrte za morebitno odcepitev od francoskega Renaulta. Posledično je vrednost delnice Renaulta padla na najnižjo raven v zadnjih osmih letih in pol, vse skupaj pa naj bi bilo povezano tudi s pobegom Carlosa Ghosna z Japonske ter njegove ostre kritike Nissanovega vodstva na tiskovni konferenci, ki jo je imel kmalu po prihodu v Libanon.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault, Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bentley se poslavlja od modela Mulsanne ter legendarnega agregata V8
Toyota Rav4 Plug-In Hybrid prihaja v Evropo