Novice

Bentley z največjo sončno elektrarno v Veliki Britaniji

Pri angleškem Bentleyu se resda ne morejo ravno pohvaliti s pretirano ekološko naravnanimi avtomobili, a vseeno razmišljajo o okoljsko sprejemljivejših rešitvah na vseh ravneh. Med tovrstne rešitve spada tudi postavitev 10.000 novih solarnih panelov na parkirišču zaposlenih v Crewu, ki bodo proizvedli 2,7 MW električne energije, s čimer se bodo lahko pohvalili, da imajo največjo sončno elektrarno na otoku.

Pri angleški znamki prestižnih avtomobilov so sicer že leta 2013 postavili na svoj obrat 20.815 solarnih panelov, kar bodo v letošnjem letu nadgradili z dodatnih 10.000 enotami. Z novimi paneli bodo prekrili parkirišče za zaposlene, kjer je prostora za 1.378 avtomobilov, zajeli pa bodo površino 16.426 kvadratnih metrov. Omenjeni projekt bodo izvedli v letošnjem letu, sama postavitev pa bo trajala okrog šest mesecev.

Pri Bentleyu hkrati navajajo, da bodo skupaj z novimi kolektorji proizvedli 2,7 MW električne energije, s katero bi lahko oskrbovali okrog 1.750 gospodinjstev, s čimer bo njihova elektrarna postala največja tovrstna v Veliki Britaniji.

A pri Bentleyu vseeno razmišljajo tudi o tem, kako bi zmanjšali emisije pri svojih vozilih, zato bodo že v kratkem predstavili priključno hibridno različico modela Bentayga, ki se bo ponašala z že znano Porschejevo tehnologijo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Bentley.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Proizvodnja alkantare ne dohaja globalnega povpraševanja
Bo Mercedes Maybach v Pekingu predstavil koncept luksuznega SUV-a?