Novice

Proizvodnja alkantare ne dohaja globalnega povpraševanja

Žametu podoben material, ki so ga avtomobilski oblikovalci in nenazadnje tudi oblikovalci v drugih panogah začeli izdatno uporabljati v svojih izdelkih, je začel povzročati »prijetne« preglavice proizvajalcu.

Vodja podjetja Alcantara Andrea Boragno poroča, da zavrača precej novih strank, ker preposto ne morejo več povečati proizvodnih kapacitet. Trenutno izdelajo 8 milijonov metrov alcantare letno, kar pa je približno petino premalo, saj proizvajalec odklanja za ravno toliko potencialnega novega prometa.

Umetna tkanina, izdelana iz mikrovlaken, poliuretana in poliestra, že dlje časa pridobiva na popularnosti – ne samo v avtomobilskem sektorju, ampak tudi v industriji plovil in celo v visoko tehnološkem sektorju. Njene glavne prednosti so vsesplošno prijeten občutek na dotik in občutek hladnosti poleti ter topline pozimi, ki je predvsem v avtomobilskem sektorju strankam vse pomembnejši. Dodatno je alkantara tudi pol lažja od usnja, kar naj bi na primer Lamborgini načrtno izkoristil pri enem od njihovem modelu za prihranek okoli petih kilogramov lastne mase.

Je pa gospod Boragno začel ukrepati, saj noče več odklanjati posla. Temu primerno se je odločil vložiti 300 milijonov v podvojitev proizvodnih kapacitet. Glavni trg Alcantare je sicer s 60-odstotnim deležem prometa Evropa, s 30 % Azija in 10 % ZDA. Načrtovane investicije v proizvodnjo so posledica naraščajočega zanimanja za ta material na drugi strani Atlantika, kjer računajo na bistven dvig prodaje v prihodnjih letih.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Proizvodnja alkantare ne dohaja globalnega povpraševanja"


yashica
6 leta 8 dni nazaj

Čudi me, da je Alcantara SpA šele sedaj objavil novico o širitvi proizvodnje. Japonski gigant Toray je že lani napovedal, da bodo zaradi povpraševanja dali zeleno luč za širitev proizvodnje v italijanski tovarni Nera Montoro, ki edina na svetu proizvaja alkantaro.

Firediver
6 leta 9 dni nazaj

Dejte mi obrazložiti: Ali na celem svetu ta umetni material proizvaja samo podjetje Alcantara in je pač zašla v škripce zaradi prevelikega povpraševanja?

 
Spremembe v vrhu skupine Volkswagen
Bentley z največjo sončno elektrarno v Veliki Britaniji