Novice

Bo Mercedes Maybach v Pekingu predstavil koncept luksuznega SUV-a?

V video napovedniku pri znamki Mercedes-Maybach najavljajo nov luksuzni koncept.

V obdobju pred začetkom avtomobilskega salona v Pekingu so pri znamki Mercedes-Maybach pripravili 30-sekundni video napovednik, v katerem je videti različne detajle (večinoma) notranjosti, med drugim veliko lebdečo sredinsko konzolo ter dva ločena zadnja sedeža. Hkrati je moč opaziti, da pri izdelavi niso skoparili z izbranimi materiali, kot so aluminij, les, usnje, pa s poudarki v zlati barvi ter zanimivimi elementi ambientalne osvetlitve.


V tujih medijih so si bolj ali manj enotni, da naj bi šlo za prvi SUV te prestižne podznamke nemškega Daimlerja, zasnovan na modelu GSL, kar naj bi za britanski Autocar potrdili tudi neimenovani viri znotraj proizvajalca. Šlo naj bi za precej dodelan koncept, ki naj bi prešel v proizvodnjo že proti koncu letošnjega leta, pred začetkom prodaje pa naj bi ga v serijski različici predstavili še na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Prodaja naj bi se začela v letu 2019, cene zanj pa naj bi se začele nekje okrog 140.000 evtov.

Ob vseh prej naštetih predvidevanjih jih je seveda nekaj povezanih tudi s pogonskimi opcijami, kjer v naboru lahko pričakujemo štirilitrski twin-turbo agregat V8 z deaktivacijo valjev ter priključno-hibridno različico s trilitrskim šestvaljnikom in podporo elektromotorja. Praktično brez dvoma bodo v luksuznem športnem terencu, ki se bo na trgu postavil ob bok Rolls-Royceovemu Cullinanu, Bentleyevi Bentaygi in Lamborghinijevemu Urusu, predstavili tudi nabor pomagal za delno avtonomno vožnjo.

 

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Motor Trend. Video: Mercedes-Maybach.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bentley z največjo sončno elektrarno v Veliki Britaniji
Volvo bo najprej poskrbel za elektrifikacijo obstoječih modelov