Novice

BMW 3.0 CSL Hommage kot poklon legendi

BMW bo 22. maja na dogodku Concorso d’Eleganza Villa d’Este pokazal novo konceptno vozilo 3.0 CSL Hommage, ki bo novodobni poklon legendarnemu E9 3.0 CSL.

S konceptom 3.0 CSL Hommage želijo izkazati čast brezčasni klasiki in ikonskemu legendarnemu dirkalniku E9 3.0 CSL, ki so ga ljubkovalno poimenovali ”Batmobil” in je v 70. letih kraljeval na dirkališčih širom sveta.

Trenutno so v javnost poslali le eno fotografijo, vendar bo 3.0 CSL Hommage, tako kot M1 Hommage iz leta 2008 in 328 Hommage iz leta 2011, ki sta bila razkrita na enakem dogodku, povzemal originalno retro obliko z modernimi oblikovnimi smernicami.

”Hommage črpa iz značaja prvotnega modela in ga obdari z inovativnimi materiali, da se v novi in razburljivi podobi umesti v današnji čas,” so dejali pri BMW-ju v kratki izjavi za javnost.

Nemški proizvjalec je potrdil, da bodo za izdelavo uporabili obilico karbonskih vlaken. V potniški kabini bodo nameščeni le nujni elementi, s tem pa bodo ohranili maso vozila na najnižji možni ravni. BMW je model 3.0 CSL razvil iz modela 2000 CS, ki so ga izdelovali med leti 1968 in 1975, seveda pa ga je poganjal trilitrski bencinski agregat s 130 kilovati.

Trenutno niso znani natančnejši podatki, v tančico zavite pa ostajajo tudi motorne sposobnosti koncepta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jaguar XE-R v boj z M3
Seat Leon ST Cupra, najhitrejši karavan v zelenem peklu