Novice

BMW in Daimler skupno v ponudbo storitev mobilnosti

Nemška avtomobilska velikana BMW in Daimler združujeta moči ter nameravata skupaj ustvariti globalnega ponudnika storitev mobilnosti.

Skupina BMW in Daimler AG naj bi v projekt vložila preko milijarde evrov, s ciljem nuditi uporabnikom trajnostne storitve urbane mobilnosti. Skupno podjetje bo sestavljalo pet oddelkov, ki bodo združevali ponudbo obeh podjetij.

bmw-group-and-daimler_11

  • FREE NOW bo kot ponudnik taksi storitev združeval preko 250.000 voznikov in več kot 21 milijonov uporabnikov na področju Evrope in Latinske Amerike.
  • SHARE NOW bo ponujal souporabo avtomobilov (car sharing), storitev pa bo omogočala uporabnikom najem in plačilo preko aplikacije na pametnem telefonu. Že na začetku bo več kot štirim milijonom uporabnikom na voljo preko 20.000 vozil v 31 mestih.
  • REACH NOW bo ponujal kombinacijo različnih načinov prevoza (multimodal services) preko enotne platforme.
  • PARK NOW naj bi olajšal parkiranje z rezervacijo parkirnih mest preko aplikacije, preko katere naj bi potekale tudi vse finančne transakcije.
  • CHARGE NOW bo kot ponudnik polnilne infrastrukture še naprej gradil in vzdrževal mrežo polnilnic, ki jo bo že na začetku sestavljalo več kot 100.000 polnilnih mest v 25 državah.

bmw-group-and-daimler_6

Harald Krüger, predsednik upravnega odbora skupine BMW, je ob tej priložnosti dejal, da bo na podlagi dogovora osnovano vodilno podjetje na tem področju, ki bo kmalu postavljalo nove trende. Portfelj storitev, ki jih bo nudilo skupno podjetje, bo temelj njihove strategije, sklenjeno sodelovanje pa naj bi bilo najboljši možni način za doseganje zastavljenih ciljev na rastočem področju mobilnosti. Tudi Dieter Zetsche, predsednik upravnega odbora podjetja Daimler AG in direktor podjetja Mercedes-Benz Cars, se strinja s tem, da so si s sodelovanjem zagotovili široko bazo uporabnikov, ki jim nameravajo nuditi najboljšo možno uporabniško izkušnjo in ponuditi kar največ izbire na kakšen način priti od točke A do točke B.

Vizija sodelovanja v prihodnosti združuje uporabo električnih avtomobilov, ponudbo storitev mobilnosti na zahtevo in razvoj ter uporabo avtonomnih vozil. Storitve naj bi bile s pomočjo moderne tehnologije enostavno dostopne, uporabne po načelu intuicije in prilagojene potrebam uporabnikov. Glavni sedež skupnega podjetja bo v Berlinu, ki naj bi kot stičišče kreativnosti in inovacij zaposlenim nudil dobre pogoje za delo in nadaljnji razvoj. Predvidevajo, da naj bilo v prihodnjih nekaj letih na voljo okoli 1.000 novih delovnih mest, tako v Nemčiji kot tudi drugod po svetu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, BMW, Daimler. Foto: BMW, Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Uradno je: Volkswagen T-Roc R ima 300 konjskih moči!
Audi končno tudi s priključnimi hibridi A8, A7, A6 in Q5