Novice

Uradno je: Volkswagen T-Roc R ima 300 konjskih moči!

Praktično vse, kar smo napovedali, da bo zaznamovalo najbolj nabriti T-Roc R, se bo uresničilo. No, zdaj je Volkswagen primaknil še druge glavne podatke, ki pritrjujejo njegovemu dinamičnemu temperamentu.

Po opaženih številnih prototipih, uradni napovedi v podobi skice o prihodu zgovornega koncepta za Ženevo, so zdaj Nemci najbolj oster T-Roc opremili še s konkretnimi številkami in podatki.

Kot smo že napovedali, je R različici T-Roca namenjen dvolitrski TSI motor interne oznake EA888. Ta se vrti še vsaj v Volkwagnu Golf R, Audiju S3 in SQ2 in enako kot tam bo tudi v T-Rocu R premogel največ 300 KM moči ter 400 Nm navora. Podobnost z ostalimi nabriteži koncerna Volkswagen se nadaljuje v njegovi združitvi s sedemstopenjskim dvosklopkovnim menjalnikom DSG in 4Motion vsekolesnim pogonom.

Rezultat so za vsak cestni terenec (in nenazadnje tudi kakršenkoli drug avto) sila spoštljive zmogljivostne številke: 0 do 100 km/h v še ne tako zelo dolgo nazaj superšportno kratkih 4,9 sekundah in največja elektronsko omejena hitrost 250 km/h.

Jasno se Volkswagen R, pod katerega pristojnostjo je T-Roc R nenazadnje nastal, ni ustavil zgolj pri pogonskem sklopu, ampak je poskrbel tudi za druge, značaju avta primerne elemente – recimo spuščeno podvozje in bolj togo nastavljeno vzmetenje, ki skupaj s progresivnim volanom (tega, mimogrede, poznata tudi Golf GTI in GTD), poskrbijo za v vseh pogledih bolj odziven in dinamično navdahnjen nastop avta med ovinki. Za zanesljivo ustavljanje izstrelka bodo poskrbele pri Golfu R Performance sposojene 17-palčne zavore. Tu so še serijsko primaknjena funkcija za katapultiranje z mesta, bolje poznana kot »launch control« in med izbire mikro prilagoditve značaja avta dodana možnost načina Race. Piko na i športnosti primakne še stabilizacijski ESP, ki ga bodo lahko najbolj pogumni končno tudi povsem izklopili.

Našpičeno podobo 300-»konjskega« T-Roca zaokrožujejo nekateri kontrastni vložki, kot so pokrovi zunanjih ogledal, spojlerja spredaj in zadaj, poudarjena pragova levo in desno ter nizkopresečna 18-palčna kolesa. Namesto slednjih bodo dobavljiva tudi še bolj nizkopresečna na 19-palčnih platiščih, v vsakem primeru pa bodo na zadku štiri izpušne cevi, po dve na vsaki strani avta.

Oblikovno se opis sicer nanaša na, tako ga za enkrat še vedno imenuje Volkswagen, koncept, a je vsem jasno, da se ta do serijske podobe avta, ko ta v drugi polovici letošnjega leta zapelje v prodajne salone, ne bo več omembe vredno spremenila.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Uradno je: Volkswagen T-Roc R ima 300 konjskih moči!"


xxl
5 leta 1 mesec nazaj

No, ne vem, če hočem 300 KM, izberem GTI , RS ali Cupro.Saj veste katere mislim.

 
Popolnoma novi Peugeot 208 tudi z elektro pogonom
BMW in Daimler skupno v ponudbo storitev mobilnosti