Novice

BMW in Volkswagen izboljšujeta polnilno infrastrukturo

Številni proizvajalci hitijo z izgradnjo polnilnih postaj za električna vozila, saj bi radi z dodelano infrastrukturo prepričali kupce, da se odločijo za nakup električnega vozila. Tesla je eden izmed najbolj izpostavljenih primerov, saj svoje polnilne postaja postavlja po celem svetu, podjetje ChargePoint pa bo za BMW in Volkswagen, ki pri izgradnji poslovno sodelujeta, postavilo skoraj 100 polnilnih postaj po celotni obali ZDA.

Novi hitri polnilci bodo opremljeni s konektorji Combo podjetja SAE, ki so kompatibilni z modelom e-Golf in i3. Polnilna postaja bo imela dva hitra konektorja z močjo polnenja 50 kW ali dve 24 kW Combo vtičnici, so povedali pri BMW-ju.

Celotno serijo polnilnic bodo namestili na vsakih 80 kilometrov, na vzhodu od Bostona do Washingtona in na zahodu v mestih Portland, San Francisco, Los Angeles in San Diego. Polnilne postaje 24 kW bodo praznega i3 ali e-golfa v pol ure napolnile do 80 odstotkov kapacitete.

Na gala prireditvi v sklopu avtomobilskega salona v Washingtonu je Pasquale Romano, izvršni direktor podjetja ChargePoint, dejal, da takšna vlaganja v infrastrukturo poskrbijo za večjo naklonjenost ljudi električnim vozilom. Številni se zavejo, da lahko električno vozilo uporabljajo kot edino vozilo pri vsakodnevnih opravkih. Jörg Sommer, podpredsednik marketinga in strategije za ameriški del Volkswagna, pa je dejal: ”Električno vozilo je idealno za vsakodnevno uporabo.”

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Volkswagen, BMW)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pri Volkswagnu pripravljajo novega CC-ja
Japonci z velikimi cilji pri lansiranju avtomobilov na vodikov pogon