Novice

Pri Volkswagnu pripravljajo novega CC-ja

Volkswagnov štirivratni kupe, ki se je pri zadnji večji kozmetični prenovi otresel imena Passat ter ostal le še C (Comfort) C (Coupe), se bo v naslednji generaciji tudi optično in tehnično odmaknil od »plebejskega« Passata.

Pri drugem največjem avtomobilskemu proizvajalcu na zemeljski obli v preteklem letu načrtujejo, da bodo leta 2017 predstavili novo generacijo limuzinskega kupeja, ki ga sicer avtomobilska javnost pozna že od leta 2008 (Passat CC). Z novo generacijo se želijo še bolj odmakniti od Passata ter ga še bolj približati premijskim produktom (Audi A5 Sportback, BMW serije 4 Gran Coupe). Tako je že znano, da bo tako s sprednje kakor tudi z zadnje strani povsem svojstveno oblikovan, kar ga bo že od daleč ločilo od limuzinske verzije Passata. Predvidoma bo že na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi marca letos predstavljena študija, ki bo zelo podobna kasnejšemu serijskemu proizvodu.

Novi CC bo za približno 10 centimetrov daljši od Passata ter bo imel obenem podobno daljše medosje, kar bo doprineslo k večji prostornosti na zadnji klopi. Tako kot Passat, bo tudi novi CC baziral na koncernski modularni platformi (MQB) in bo na voljo tako s sprednjim, kakor tudi štirikolesnim pogonom. Ni pa še znano ali bo imel v notranjosti enake elemente kot Passat (npr. Active Info Display) ali pa bo imel vgrajeno že novo generacijo modularnih info-zabavnih elementov, z večjim zaslonom ter možnostjo prepoznave voznikovih gest.

Avtomobilizem.com (Vir: auto-motor-und-sport.de. Foto: Volkswagen, Urška Radolović, Peter Humar)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Pri Volkswagnu pripravljajo novega CC-ja"


Ivan36
9 leta 3 meseci nazaj

Samo 1 serija je prava serija ! Ostali bojo samo kloni ! Je bil pač odlično oblikovan in izdelan na višji ravni kvalitete !

toMmy
9 leta 3 meseci nazaj

Eh pusti, zadnjič je en junak za testno mulo novega Tiguana, oblečeno v starega govoril nekaj podobnega… 😀

belkaena
9 leta 3 meseci nazaj

A ti na kakšni sliki vidiš novega CCja al se delaš budalo, če še niti študija ni bila predstavljena.

xandrej
9 leta 3 meseci nazaj

malo lučke zamenjajo pa se derejo da je nov…

 
Premiki v glavah
BMW in Volkswagen izboljšujeta polnilno infrastrukturo