Novice

BMW je karavansko serijo 5 pripravil na vse izzive

BMW je pohitel z razkritjem karavanske serije 5, ki bo prvič na ogled na ženevskem avtomobilskem salonu.

BMW serija 5 Touring sloni na enaki lahki arhitekturi, ki so jo uporabili že pri limuzini ter ima serijsko nameščeno zadnje zračno vzmetenje s funkcijo samodejnega prilagajanja višine. Prtljažni prostor je zrasel na 570 litrov in se ob podrtih zadnjih sedežih razširi vse do 1.700 litrov. Zadnja klop je zaradi večje uporabnosti deljiva v razmerju 40:20:40, novost pa je tudi odpiranje zadnjega stekla s serijsko nameščenim avtomatskim odpiranjem in zapiranjem prtljažnih vrat.

Na začetku bodo motorno paleto sestavljale štiri opcije. Osnovni agregat bo prisilno polnjen dvolitrski bencinski motor s 185 kilovati moči in 350 njutnmetri navora v različici 530i Touring, sledi prisilno polnjen trilitrski vrstni šestvaljnik z 250 kilovati moči in 450 njutnmetri navora v različici 540i xDrive Touring. Dizelsko stran zastopa prisilno polnjen dvolitrski štirivaljnik s 140 kilovati moči in 400 njutnmetri navora v različici 520d Touring ter prisilno polnjen trilitrski vrstni šestvaljnik s 195 kilovati moči in 620 njutnmetri navora.

Kupcem bodo tudi tukaj na voljo vsi tehnološki bonbončki: 10,25-palčen zaslon večopravilne enote z možnostjo nadzora s kretnjami, projicirni zaslon in popolna paleta varnostnih pripomočkov.

Pri BMW-ju so sporočili, da začenjajo s prodajo v juniju, tekom leta pa bodo postale na voljo še nove izvedenke.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, BMW. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "BMW je karavansko serijo 5 pripravil na vse izzive"


chad
7 leta 2 meseci nazaj

Lepo in nepokvarljivo vozilo!

cashy
7 leta 2 meseci nazaj

Če je/bo nepokvarljivo, še ne vemo 🙂 Glede lepote se pa strinjam, zelo elegantno

 
Seatov veliki up je poln presenečenj
Zadnji Phantom