Novice

Seatov veliki up je poln presenečenj

Nova generacija Seata Ibize bo prvi avtomobil, ki bo slonel na novi arhitekturi in je ključni dejavnik za prihodnost vseh manjših avtomobilov in križancev v skupini Volkswagen.

V peti generaciji je Ibiza pridobila novo oblikovanje, prostornejšo potniško kabino in več opreme za boj v segmentu malih mestnih avtomobilov, kjer zdaj kraljujejo Volkswagen Polo, Opel Corsa in Ford Fiesta. Najnovejši član Seatove družine bo na ceste zapeljal v začetku poletja.

Vse do nedavnega je bila Ibiza najbolje prodajani Seat, potem pa so je na tem mestu nadomestil Leon. Do sedaj so prodali 5,4 milijona vozil, v tem seštevku pa so vključene vse tri karoserijske oblike: tri-, petvratna in karavan. Od sedaj naprej bo na voljo le še kot petvratna kombilimuzina, saj je trivratna različica imela manj kot 40-odstotni tržni delež. Padec prodaje v zadnjih letih je Špance prepričal, da se enostavno odpovedo tej karoserijski obliki in se s tem pridružijo Renault Cliu, Nissan Micri in Škodi Fabii. Prav tako v prodajne salone ne bo zapeljal karavan. Njegovo mesto bodo zapolnili s križancem Arona, ki bo slonel na arhitekturi MQB A0 in bo na ceste zapeljal proti koncu leta. S pomočjo te arhitekture naj bi Ibiza izgubila precej kilogramov ter bo iz nje možno izpeljati vrsto drugih vozil.

Nova Ibiza je v primerjavi s prejšnjo generacijo za 87 milimetrov širša, 2 milimetra krajša in milimeter nižja. Za 95 milimetrov je daljša njena medosna razdalja, kar je oblikovalcem omogočilo v potniški kabini izvleči prostorski maksimum. Prtljažnik je večji za 63 litrov ter sedaj meri 355 litrov.

Skoraj celotno motorno paleto bodo prenesli iz aktualnega modela. Med novinci se bo znašel štirivaljni 1,5-litrski agregat TSI. V paleti mu bosta družbo delala še litrski trivaljni bencinski agregat in 1,6-litrski dizelski agregat. Na šibkejših agregatih bo serijsko nameščen 5-stopenjski ročni menjalnik, na močnejših pa 6-stopenjski ročni menjalnik. Opcijsko bo na voljo še 7-stopenjski samodejni menjalnik DSG.

V armaturni plošči bo vgrajen 5-palčni zaslon na dotik, vendar bo v višjih paketih na voljo 8-palčni zaslon večopravilne enote. Na seznamu dodatne opreme bodo še aktivni tempomat, sprednja in zadnja kamera, Ibiza FR in Xcellence pa bosta imeli nameščene žaromete LED. Na spisku dodatne opreme bo med drugim še podpora sistemom Apple CarPlay, Android Auto in Mirror Link ter brezžično polnjenje.

Seat bo novo generacijo Ibize širši javnosti prvič pokazal na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Seat)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen je prvič postal največji svetovni proizvajalec vozil
BMW je karavansko serijo 5 pripravil na vse izzive