Novice

Zadnji Phantom

Pri angleškem proizvajalcu luksuznih vozil iz Crewa je proizvodni obrat zapustil zadnji primerek aktualne serije njihovega najprestižnejšega modela v ponudbi. Phantom sedme generacije je bil predan neznanemu kupcu, ki pa je očitno velik ljubitelj luksuznih plovil.

Pri Rolls Royceu so model Phantom predstavili prvič že daljnega leta 1925, zadnja generacija pa je bila na trgu dolgih 13 let (od leta 2004). Naslednika enega najbolj uspešnih modelov v bogati zgodovini angleškega proizvajalca naj bi predstavili že v naslednjem letu, po pričakovanjih pa naj ne bi predstavljal drastične oblikovalske revolucije. Osma generacija Phantoma bo nastajala na povsem novi aluminijasti platformi, ki jo bodo uporabili tudi pri prihajajočem športno uporabnem Cullinanu, pod motornim pokrovom pa bo hrumel dvanajstvaljnik iz Ghosta.

Zadnji primerek verjetno najbolj prestižne limuzine na zemeljski obli so izdelali za anonimnega kupca, ki si ga je zaželel v posebni modri karoserijski barvi, detajli v njegovi notranjosti pa spominjajo na luksuzno plovilo. Predelana različica Phantoma, ki je bila narejena na podaljšani verziji (dobrih 6 metrov dolgo vozilo), se tako ponaša z nekaterimi elementi, ki spominjajo na prestižne križarke iz 30-ih let prejšnjega stoletja (analogna ura, detajli na lesenem furnirju, ipd).

Cena opisane različice ni znana, je pa verjetno precej višja od osnovne, ki presega 400 evrskih tisočakov.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Rolls Royce.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW je karavansko serijo 5 pripravil na vse izzive
Evropejci lani kupili skoraj desetino več vozil z alternativnim pogonom