Novice

BMW-jev Markus Duesmann na vrh Audija?

Tri leta po selitvi Herberta Diessa v Volkswagen je v javnost prišla novica, da naj bi se v Wolfsburgu pripravljali na prihod še enega šefa iz BMW-ja.

Tokrat je na tapeti Markus Duesmann, vodja nabave pri BMW-ju. Volkswagen je ob tem sicer potrdil, da Duessmann dejansko prihaja k njim, katero mesto naj bi zasedel pa zaenkrat še niso hoteli razkrili. Viri dovolj blizu razvijajoči zgodbi pri tem pojasnjujejo, da se vse v Wolfsburgu in Ingolstadtu pripravlja na Duesmannov prevzem vodilnega stolčka znamke Audi.

Naj spomnimo. Dober mesec dni nazaj so aretirali Ruperta Stadlerja, vodjo Audija. Na njegovo mesto so, po uvodnem obotavljanju upravnega odbora Volkswagna, postavili Abrahama Schota, ki je bil do takrat vodja prodaje pri Audiju. Kaže, da so Schota postavili na ta položaj samo začasno, saj poznavalci pravijo, da mu za to vlogo manjka tehnične podlage. Duesmann, inženir strojništva, naj bi ta manko zmogel dobro pokriti, saj je leta 2007 prestopil k BMW-ju iz Mercedes-Benza, kjer je vodil razvoj motorjev za Formulo 1.

Neodvisno od tega naj bi bil Schot na vrhu Audija še vsaj pol leta. Približno toliko časa imajo običajno varovalne klavzule v pogodbah vodstvenih kadrov, ki jim preprečujejo takojšen prevzem podobnega vodilnega položaja pri konkurenčnem podjetju. Mimogrede, Duesmannova pogodba z BMW-jem naj bi bila sklenjena do jeseni 2019, kar pomeni, da bo v vsakem primeru zapustil München še pred iztekom pogodbe.

Avtomobilizem.com (Automotive News Europe. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Detroit bo avtomobiliste gostil v juniju
Gyon je še en v vrsti kitajskih proizvajalcev električnih avtomobilov