Novice

Gyon je še en v vrsti kitajskih proizvajalcev električnih avtomobilov

Gyon naj bi bila luksuzna znamka Sitecha, proizvajalca električnih avtomobilov v skupini avtomobilskih proizvajalcev FAW Group.

Pri oblikovanju njihovega prvega modela naj bi se zatekli po pomoč k ameriškemu podjetju Gaffoglio Family Metalcrafters, ki je v preteklosti zasnovalo in izdelalo že več konceptov ter prototipov za velike avtomobilske znamke.

V tem trenutku je sicer vse, na kar se lahko zanašamo pri Gyonovem prvem modelu, samo računalniško generirana slika ter prvih nekaj nadobudnih podatkov. Kot je iz priložene slike razvidno, gre za limuzino kupejevskih potez, ki bo, kot se za luksuzen avto in za Kitajce, vajene razkošja, spodobi, dolg najbrž okoli pet metrov.

Na podoben način kot ostali, recimo jim premium, proizvajalci elektro avtomobilov, tudi Gyon obljublja v svojem modelu tehnična nebesa avtonomne vožnje. Slednja naj bi obsegala pameten in zelo napreden vmesnik ter sistem, kupljen neposredno pri Boschu. Gyon pravi zanj, da gre za v tem trenutku najbolj napreden sistem avtonomne vožnje na trgu. Kateri stopnji avtonomnosti na lestvici bo ta sistem zadoščal je v tem trenutku težko reči, a nekaj je gotovo: samostojnosti najvišje pete stopnje ta sistem zagotovo še ne bo izpolnjeval. Poslednja tehnična drobtina priča o zmogljivostih njegovega pogonskega sklopa, ki pravi, da naj bi dosegel »stotko« v manj kot štirih sekundah, z eno polnitvijo baterije pa naj bi prišel med 500 in kar 700 km daleč.

Zaenkrat vse lepo in prav, kako bodo te cilje dosegli, pa naj bi podrobneje izvedeli 8. avgusta, ko bosta model javnosti prvič predstavila vodja upravnega odbora podjetja Jacky Xian ter vodja njihovih operacij Joe Chao na posebnem dogodku v Los Angelesu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Gyon.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW-jev Markus Duesmann na vrh Audija?
Porsche je razkril osveženega Macana