Novice

Detroit bo avtomobiliste gostil v juniju

Organizatorji severnoameriškega mednarodnega avtomobilskega salona NAIAS so se odločili, da bo dogodek naslednje leto zadnjič na sporedu januarja. Od 2020 naprej bo namreč dobil nov termin v začetku junija, kar naj bi med drugim omogočalo več zunanjih predstavitev, hkrati pa ne preveč posegalo v logistiko jesenskih avtomobilističnih dogodkov.

Spremembo so toplo pozdravili predstavniki avtomobilske industrije, saj naj bi bil junijski termin primernejši za bolj dinamične predstavitve avtomobilov, ki jih načrtujejo za prihodnost. Dogajanje tako ne bo omejeno samo na prostor Cobo Centra, predstavitve naj bi potekale tudi  v središču mesta, na območju Hart Plaze in avenije Woodward, možne lokacije pa naj bi bile še Detroit River Walk, Grand Circus Park  in Belle Isle.

Na naštetih prizoriščih naj bi potekale testne vožnje, predstavitve ter preizkusi avtonomnih vozil in terenskih vozil. “Reorganizacija salona v poletni festival oblikovanja, hitrosti in inovacij je zelo navdušujoča,” je dejal Mark Truby, podpredsednik za stike z javnostjo pri Fordu, in dodal, da bo tako predstavljeno najboljše iz avtomobilske industrije in najboljše iz Detroita, skratka – dobili naj bi dogodek, ki ga ne smemo zamuditi.

Organizatorji si želijo, da bi avtomobilski proizvajalci izkoristili nove razmere in koristno uporabili nov “poligon z neomejenimi zmožnostmi predstavitev,” kot so najavili v izjavi za javnost. Avtomobilski salon naj bi se tako, med drugim tudi po zgledu Festivala hitrosti v Goodwoodu, prelevil iz zgolj statične predstavitve avtomobilov na sejemskem prostoru v skupek dinamičnih predstavitev in obrobnih dogodkov, ki bi jih proizvajalci lahko dodobra izkoristili za promocijo.

“Naš salon bo deležen največjih sprememb v zadnjih tridesetih letih,” je poudaril Rod Alberts, izvršni direktor salona in ob tem dodal, da Detroit ostaja središče dogajanja najpomembnejših svetovnih premier, kjer bo še naprej gostil vplivne predstavnike medijev in avtomobilske industrije.

Za spremembe so se odločili potem, ko se je v preteklih let zmanjševalo število sodelujočih, številni avtomobilski proizvajalci, med drugim tudi Audi, BMW in Mercedes-Benz, pa so se odločili, da se dogodka v januarju 2019 ne bodo udeležili.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Detroit News. NAIAS. Slike: NAIAS.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Razvojniki avtonomne tehnike v boj zoper elektromagnetno sevanje
BMW-jev Markus Duesmann na vrh Audija?