Novice

BMW odpira namenski center za avtonomna vozila

Pri BMW-ju so oznanili, da opirajo nov raziskovalni center v Unterschleissheimu v bližini Münchena, ki bo usmerjen k avtonomni tehnologiji.

Leta 2021 želi BMW predstaviti popolnoma nov električni model iz družine i, ki bo znal voziti sam in bo v celoti povezan z zunanjim svetom. Nemški proizvajalec vozil bo zato združil svoje inženirsko znanje v povezljivosti vozil in avtonomno tehnologijo v novem testnem središču, ki bo po končani gradnji zaposloval preko 2.000 ljudi. V njem bodo raziskovali naslednje korake avtonomne tehnologije, od programskih rešitev do pravih testov na cesti.

”Cesta k popolni samodejni vožnji je priložnost za nemško avtomobilsko proizvodno bazo. Odločitev za razvoj in preizkušanje teh vozil v okolišu Münchna prikazuje, kaj lahko skupina BMW in celotna regija pridobijo iz tega obrata v avtomobilski industriji,” je dejal Klaus Fröhlich, član upravnega odbora pri skupini BMW.

BMW bo v sredini leta 2017 pod eno streho združil vse svoje strokovnjake. ”Če želimo uspeti, moramo znotraj projekta i 2.0 vzpostaviti nove oblike sodelovanja, z majhnimi ekipami strokovnjakov za visoko odzivnost in sodelovanje v podjetju, kot tudi visok nivo individualnih organov odločanja,” je zaključil Fröhlich.

To pomeni, da bodo raziskovalci lahko novoustvarjeno kodo v trenutku prenesli na drug konec poslopja, kjer jo bodo lahko preizkusili v realnih pogojih. Pri BMW-ju želijo pričeti z javnimi testiranji v okolici bavarske prestolnice v letu 2017.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "BMW odpira namenski center za avtonomna vozila"


xxl
1 leto 1 mesec nazaj

Upam,da ne misle v prihodnosti popolnoma izključiti voznika,ker potem ne vidim smisla posedovati BMW.

 
Poklon legendi: Volkswagen Beetle
Peugeota ne bo na salon v Frankfurtu

Več vsebin

Novice

Osveženi BMW i3 ter zmogljivejša izvedenka i3s

Novice

BMW i8 je končno spustil streho

Novice

V pričakovanju brezstrešnega BMW i8

Novice

BMW je i3 opremil z boljšo baterijo, kmalu pride še zmogljivejši i8

Novice

BMW uradno potrdil i8 Spyder, prenovo i3 in več prestižnih modelov

Novice

Znani slovenski ceni za BMW i3 in i8

Novice

Bo BMW i8 v drugi generaciji postal superšportnik?

Predstavitve

BMW-jev prikaz naelektrenih mišic

BMW i in iPerformance