Novice

BMW odpira namenski center za avtonomna vozila

Pri BMW-ju so oznanili, da opirajo nov raziskovalni center v Unterschleissheimu v bližini Münchena, ki bo usmerjen k avtonomni tehnologiji.

Leta 2021 želi BMW predstaviti popolnoma nov električni model iz družine i, ki bo znal voziti sam in bo v celoti povezan z zunanjim svetom. Nemški proizvajalec vozil bo zato združil svoje inženirsko znanje v povezljivosti vozil in avtonomno tehnologijo v novem testnem središču, ki bo po končani gradnji zaposloval preko 2.000 ljudi. V njem bodo raziskovali naslednje korake avtonomne tehnologije, od programskih rešitev do pravih testov na cesti.

”Cesta k popolni samodejni vožnji je priložnost za nemško avtomobilsko proizvodno bazo. Odločitev za razvoj in preizkušanje teh vozil v okolišu Münchna prikazuje, kaj lahko skupina BMW in celotna regija pridobijo iz tega obrata v avtomobilski industriji,” je dejal Klaus Fröhlich, član upravnega odbora pri skupini BMW.

BMW bo v sredini leta 2017 pod eno streho združil vse svoje strokovnjake. ”Če želimo uspeti, moramo znotraj projekta i 2.0 vzpostaviti nove oblike sodelovanja, z majhnimi ekipami strokovnjakov za visoko odzivnost in sodelovanje v podjetju, kot tudi visok nivo individualnih organov odločanja,” je zaključil Fröhlich.

To pomeni, da bodo raziskovalci lahko novoustvarjeno kodo v trenutku prenesli na drug konec poslopja, kjer jo bodo lahko preizkusili v realnih pogojih. Pri BMW-ju želijo pričeti z javnimi testiranji v okolici bavarske prestolnice v letu 2017.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "BMW odpira namenski center za avtonomna vozila"


xxl
7 leta 3 meseci nazaj

Upam,da ne misle v prihodnosti popolnoma izključiti voznika,ker potem ne vidim smisla posedovati BMW.

 
Poklon legendi: Volkswagen Beetle
Peugeota ne bo na salon v Frankfurtu