Novice

Peugeota ne bo na salon v Frankfurtu

Peugeotova odločitev ni posebno presenečenje, temveč zgolj nadaljevanje trenda, v katerem vse več avtomobilskih proizvajalcev omejuje svoje nastope na klasičnih avtomobilskih salonih.

V zadnjem času se je za podoben korak odločilo kar precej avtomobilski proizvajalcev, najbolj množično je bilo izostanke čutiti letos jeseni v Parizu. Nekdaj tako popularni avtomobilski saloni se zdijo zaradi visokih stroškov udeležbe v časih digitalnih možnosti predstavitve vse manj sprejemljiva možnost predstavljanja novosti posameznih znamk.

Približno devet mesecev pred otvoritvijo vrat salona v Frankfurtu je svojo odločitev objavil tudi Peugeot. Direktor marketinga Guillaume Couzy je sporočil, da bodo pri znamki preusmerili sredstva na digitalne platforme za pospeševanje prodaje posameznih modelov. Pri tem so dodali še dejstvo, da ima Peugeot na nemškem trgu zgolj 1,7-odstotni tržni delež.

“Osredotočili se bomo na dogodke, ki v ospredje postavljajo možnost preizkusa avtomobilov. Slednje vodi do odločitev, ki so morda nekoliko radikalne, kot je na primer ta, da se ne bomo udeležili salona v Frankfurtu,” je za Autoactu med drugim izjavil Couzy.

Vodilni v Peugeotu še niso sprejeli odločitve ali bodo preskočili tudi pariški avtomobilski salon jeseni leta 2018.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW odpira namenski center za avtonomna vozila
Tudi Norveška namerava začeti s testiranji avtonomnih vozil