Novice

BMW razvija novo generacijo bencinskih in dizelskih motorjev

Kljub vsesplošnemu trendu elektrifikacije pri znamki BMW, za razliko od nekaterih drugih znamk, še ne nameravajo opustiti razvoja klasičnih motorjev.

Direktor razvojnega oddelka Frank Weber je v intervjuju za nemško revijo Auto Motor und Sport zatrdil, da bodo v prihodnosti potrebovali tehnološko napredne in učinkovite motorje z notranjim zgorevanjem, ki naj bi pripomogli k zmanjšanju skupnih emisij ogljikovega dioksida  v njihovi paleti potniških avtomobilov. Po njegovem mnenju je splošno zmanjšanje emisij bistvenega pomena za preprečitev neželenih klimatskih sprememb, ne glede na to, ali ga dosežemo s pomočjo učinkovitejših klasičnih motorjev ali pa s pomočjo elektrificiranih pogonskih sklopov.

Razkril je še, da zato poteka razvoj nove generacije bencinskih in dizelskih šest- in osemvaljnih motorjev. Kot primer navaja, da bodo s pomočjo novega šestvaljnika zmanjšali emisije ogljikovega dioksida bolj, kot so jih z uvedbo nove generacije. Dodaja, da bo imela nova generacija motorjev z notranjim izgorevanjem nekaj novosti v glavi motorja.

Poudaril je še, da pri BMW-ju ne nameravajo kupcev siliti k izbiri med klasičnim ali električnim pogonom, temveč jim nameravajo tudi v prihodnosti ponuditi trajnostno naravnana in inovativna vozila, ne glede na njihov pogon.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "BMW razvija novo generacijo bencinskih in dizelskih motorjev"


denis099
2 leta 3 meseci nazaj

bravo BMW!

 
Hibridni Niro v novi generaciji še učinkovitejši
Rimac Technology postaja samostojno podjetje