Novice

BMW še letos na ceste pošilja 40 avtonomnih avtomobilov serije 7

BMW bo v drugi polovici letošnjega leta v evropska in ameriška mesta odposlal floto avtonomnih avtomobilov serije 7. Gre za naslednji korak sodelovanja med podjetji BMW, Mobileye in Intel, ki bi radi do konca leta 2021 razvili popolno avtonomno vozilo.

Po besedah Klausa Froehlicha, vodje razvoja pri BMW-ju, bo bavarski proizvajalec na ceste poslal 40 avtonomnih primerkov serije 7, ki se bodo učila voziti v urbanih predelih. Z zbranimi podatki se želijo osredotočiti na napredovanje programa iNext, ki bo osnovno orodje v BMW-jevem paradnem konju in naj bi bil zmožen samodejno voziti avtomobil čez štiri leta.

Proizvajalci vozil in tehnološka podjetja hitijo s povezovanjem in razvojem avtonomne tehnologije, da bi se zoperstavili Googlovemu Alphabetu, ki je do danes prevozil že več kot 2 milijona testnih kilometrov, ter Tesli, kjer so uporabniki z vozili, v katerih je nameščen Autopilot, prevozili že več kot 1,3 milijarde kilometrov. BMW je zato pozval ostale proizvajalce vozil naj podprejo skupni pristop, pomagajo zmanjševati raziskovalne stroške in pospešiti razvoj z deljenjem pridobljenih podatkov,  saj bodo le tako bodo lahko ostali v igri.

”Tehnologija tistih, ki dosežejo ciljno črto pred teboj, bo postala osnova za standardizacijo. Zato je deljenje pomembno,” je dejal Amnon Shashua, soustanovitelj podjetja Mobileye. Če želijo vozila samodejno navigirati po mestih, morajo videti in razumeti kompleksne situacije na način, kot jih vidijo ljudje. Mobileye v enačbo prinaša znanje o kamerah, medtem ko kalifornijsko podjetje Intel dodaja znanje o računalniških zmogljivostih, potrebnih za poganjanje umetne inteligence.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonews Europe. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "BMW še letos na ceste pošilja 40 avtonomnih avtomobilov serije 7"


JG2
7 leta 4 meseci nazaj

Ta, pravi ja, to bo pokalo. Raje naj pri Bmw-ju “razvijejo” kakšeno karbonsko ogledalo bo bolje, tehnične novosti naj pa raje prepustijo drugim, bomo imeli vsi več od tega.

 
Legenda relija vstopa v novo leto z izboljšano mehaniko in drugačnim videzom
Mitsubishi avgusta za vedno ugaša proizvodnjo Lancerja