Novice

Mitsubishi avgusta za vedno ugaša proizvodnjo Lancerja

Mitsubishijev načrt za prihodnost je jasen – predstaviti čim večje število križancev. Številni koncepti napovedujejo bogato prihodnost, a brez legendarnega Lancerja, ki bo kmalu končal svojo pot.

To kar se je napovedovalo pred letom dni, je sedaj postalo uradno. Don Swearingen, izvršni podpredsednik in direktor poslovanja družbe Mitsubishi Motors America, je potrdil, da ne načrtujejo nadaljevanja za model Lancer, ki bo svojo pot uradno zaključil avgusta.

Ko so ga povprašali glede potencialne zamenjave v segmentu C, kljub novonastalemu partnerstvu z Nissanom v tem ne vidijo smisla. Kot je še pojasnil Swearingen, izguba zaradi odhoda modela Lancer in njegove športne različice Evolution ni velika, odločitev pa je bila sprejeta precej pred pričetkom partnerstva z navezo Renault-Nissan.

Lancer je v zadnjih letih konstantno izgubljal na prodajnih številkah. V najboljšem letu 2002 so prodali 69.000 enot in le 14.304 primerkov v letu 2016. Japonski proizvajalec žal ni našel partnerja, s katerim bi skupaj razvijala arhitekturo za Lancerja in ostale modele, samostojen razvoj pa je predrag, zato naslednika priljubljenih limuzin ne bo.

Swearingen se je dotaknil tudi manjšega modela Mirage, ki je presenetil vse, saj se odlično prodaja in predstavlja trenutno enega ključnih modelov. Prihodnost predstavljajo križanci in električni pogon, zato se proizvajalec vozil obrača v novo smer razvoja.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Mitsubishi avgusta za vedno ugaša proizvodnjo Lancerja"


xxl
1 leto 5 meseci nazaj

Zanimivo,model mirage (spacestar) je pri nas izginil iz ponudbe.

 
BMW še letos na ceste pošilja 40 avtonomnih avtomobilov serije 7
Poklon legendi: Ferrari 250 GTO